Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, maj 31, 2009

På grund av

Och före av så är det på. Alltså på grund. Lika bra att erkänna. Trettio sekunders ouppmärksamhet räckte.
Det finns två sorters seglare, A/ dem som någon gång gått på grund. B/ de som ännu inte gått på grund. Jag tillhör nu kategori A.

Klockan 09:45 kastade jag loss från Nynäshamns gästhamn för sista biten ner till Trosa. Precis vid hamnutloppet ligger några grund tydligt uppmärkta. Någonstans mellan skylten till vänster och pricken till höger bör man inte åka. Det vet jag, för det står så i sjökortet. Nu vet jag att sjökortet stämmer.
Men så var det det där med ouppmärksamhet. Jag satte på autopiloten och gick för kanske 2-3 knop medan jag stuvade undan lite tampar. Tiden gick fortare än jag trodde och pang, och så satt jag fast. Fin underhållning för de båtar som låg i hamnen 75 meter därifrån.

Lyckligtvis, och det är nästan osannolikt, var Sjöräddningen precis på väg ut på en övning. De såg mig, och var på plats bara någon minut senare. 600 bagis i medlemskap i Sjöräddningen ville de ha för att hjälpa mig. Självklart sa jag. Och så drog de loss mig. På bilden ser du en stilig, trevlig och hjälpsam gentleman från Sjöräddningen. Men, och här kommer det trista, kölen fick sig en tjottablängare så det läcker nu in vatten i kölsvinet. Inte mycket, men tillräckligt för att jag nu ligger kvar här i gästhamnen och försöker få upp Madame på varv i morgon måndag för att lokalisera och laga läckaget.

Ingen billig grej, men som tur är så är detta en klockren försäkringsfråga, enligt mitt försäkringsbolag som jag lyckades få tag i under dagen.

Och inte kan jag jobba i morgon heller, det här grejen måste ju tas om hand. Det kostar på att vara ouppmärksam.

Så denna dag, Mors dag 2009, är en dag som jag skulle vilja sammanfatta så här: ZQ”#¤%&/()=?`.

För dig som inte fattar så betyder det: fanjävlarsatanshelvetesskitochvemfanihelvetetärdetsomläggerstenarundervattenytan. Fritt översatt alltså.

lördag, maj 30, 2009

sjörapport

Position N 58 53 953, E 17 57 185. God glass även här. Varmt o soligt idag men ingen vind.

fredag, maj 29, 2009

Utö

Jag orkade ända fram. Säsongens första båtglass som belöning.

delrapport

Skurubron passeras. Dagens mål är Utö men vet inte om jag orkar så långt. Vi får se = frihet när den är som bäst. Nu får du inte läsa mer nu måste du jobba lite.

torsdag, maj 28, 2009

Masten på

Men så kom regnet. Begränsat kul. Men i morgon blir det fint som attan. Nu är kl 20 och nu vidtar middagsbestyr.

dåså, då är hon på plats

De e mycke nu

Tjenare kompis. Lång tid inget seende. Nä du vet, har varit lite bissi. Den berömda lågkonkjunkturen har de senaste veckorna lyst med sin frånvaro. Fan vet om vi inte omsättningsmässigt gör ett all time high i maj, och det vore ju kul.

Hoppas bara resten av året håller samma tempo. Eller inte, för då kommer trafikledare Stefan att strejka och kräva längre kafferaster för att att hämta krafter.

Har inte bara varit bissniss, båtskrället ska ju ha sitt också. På den stora båtplanen där hon står på vintern är det nu tämligen tomt. Förutom min båt då. Har fått putsa lite då och då när tid har hittats.

Men i dag kompis, då åker hon i plurret. Kl 13 blir hon blöt igen. Har tagit semester och förstärkt på kontoret med en assisterande trafikledare.

Efter sjösättning vankas mastuppsättning vilket alltid är lika spännande och sedan bär det av för en flerdagarsseglats i strålande väder enligt väderlekstjänsten.

Kanske kommer lite dagsrapporter i en blogg du nu hittar till.

tisdag, maj 19, 2009

Lex Marjasin

Nu går skam på torra land. Har Sigvard Marjasin möjligen satt sina referensramar hos Postgirots administrativa avdelning, att användande av sax befrämjar hälsa och välstånd? Jag visar här Marjasins privata sax.
Jag tror mer på att det är sex som befrämjar hälsa och välstånd (!).

Åter till Marjasins saxlekar och vad de har inneburit när han även uppenbarligen varit och hälsat på hos Postgirot. Hur förklarar man annars att Postgirot numera skickar ut sina talonger helt utan rivmarkeringar? Tidigare satt tre talongen på varje blad, ordentligt åtskilja med perforerade linjer så det bara var att riva isär.

Plötsligt kommer talongerna i A4-storlek UTAN rivmarkering, varvid sax måste framtagas och arken delas manuellt.

Skandal är ett alldeles för snällt ord. Det här är viktiga saker. Hur många mikroören spar de egentligen på att slopa papper med tre ”rivbara” talonger i jämförelse mot ett standardpapper utan rivmarkering?

Postgirots administrativa utvecklingsavdelning består av okunniga pajaser, det tror jag vi nu kan slå fast en gång för alla.

De trodde att de i besparingssyfte satte hövve på spiken men i själva verket så satte de spiken i hövve. Det trista är att de ännu inte märkt det. Men det har jag.

måndag, maj 18, 2009

20-årsjubileum

I går, på Norges nationaldag 17/5, firade StockholmsBuss sitt 20-årsjubileum. Då, 17:e maj 1989, genomfördes vår allra första körning, ett dagis till Julita Gård.

Jubileét har redan avfirats på restaurang Claes På Hörnet här i storstan tillsammans med våra chaufförer och reseledare.

I går, alltså bemärkelsedagen, firades med ståtlig aktieägarmiddag. Det skålades i champagne och sjöngs hyllningssånger till långt in på natten.
Eftersom jag är ensam aktieägare så det blev det till sist lite ensamt och tråkigt, och talen blev efter ett tag tämligen likartade. Men ändå, man måste ändå försöka göra en festlig dag lite extra festlig.

Gåvor och presenter mottages gärna. Sändes förslagsvis till vår kontorsadress. Vi gillar choklad och tårtor av allehanda slag men även kreditnotor på leverantörsfakturor är också välkomna.

tisdag, maj 12, 2009

Sanningen i vitögat

I går var hustrun och jag barnvakter. Under kvällsmålet hade jag och Albin, 5 år, en rätt djupsinning konversation. Vi jämförde bl.a våra lillfingrar och jag berättade att när han blir lika stor som jag, så skulle hans lillfinger vara lika stort som mitt.

"-men då är ju du lite död, farfar" svarade han blixtsnabbt.

Jag är mycket tacksam att jag då bara är lite död och inte helt kolavippen.

fredag, maj 08, 2009

Jag har blivit filmad och överlevde

Mina damer och herrar. Jag ber härmed att få meddela att jag nu är tillbaka i livet igen efter ett par dagar i djupaste ångest. Anledningen var att jag idag skulle filmas.

Att filmas kan ju vara kul, men problemet var att jag skulle filmas inifrån, vilket av kvinna född människa icke frivilligt eller utan bra betalning vill genomgå. Jag snackar gastroskopiundersökning vilket beskrives bäst med den här bilden.

Ingen kul grej, men å andra sidan verkade det eventuella alternativet ännu värre.

Men genom att få typ fyrtiotre doser lugnande medel så klarade även jag detta man- och kvinndomprov. Men jag gör inte om det, no way.

Min mage och tarmar rapporterades i alla fall vara i mycket bra skick.Livet går vidare.

onsdag, maj 06, 2009

Affärsidé

Idag var vi och handlade, hustrun och jag. Vi var på vårt jättefina ICA i Sollentuna. Där får man en banan att äta när man gjort sin entré. Då blir man glad och så köper man mer. Så är det tänkt.Men det funkar inte alltid på mig.

Ett av mina uppdrag som jag skickades ut på i affären idag, med ny och frisk bananenergi, var att inhandla salladskål. Ett helt sådant. Jag bedömdes klara ett sådant uppdrag.
Nåväl, nuförtiden måste man ju göra allt själv när man handlar, så jag vägde såklart fel genom att trycka på knappen ”delad salladskål”.

När jag upptäckte felet och istället tryckte på knappen ”hel salladskål”, så upptäckte jag att det skiljde hela fyra kronor mellan att köpa två delade kål än ett helt. ICA tar alltså fyra spänn för att dela ett salladskål. Vilka lättförtjänta stålar!

Det var då min nya kanonbra affärsidé föddes. Den som kommer att göra mig rik och till slottsägare i Frankrike. Att driva bussbolag räcker inte till ett slott i Frankrike.

Om jag vill tjäna låt oss säga en miljon, behöver jag klyva 250 tusen kålhuvuden. Det blir ungefär 150 kålhuvuden i timmen om jag slöar bara 200 dagar på ett år.

Piece of cake, och det enda jag behöver investera i är en eller två vassa knivar. Alternativet kan vara en automatisk kålhuvuddelare, eller en vedklyvare. Borde finnas på Claes Ohlsson eller Rusta. Den kan jag ha i vår källare. Men den investeringen får jag allt fundera lite på. Man vill ju inte överinvestera i början.

Sen kan jag använda våra bussar nattetid, då de oftast står i garaget, till att leverera till butikerna.

Fy fan va smart jag är. Jag kan redan förnimma klirret i kassakistan.

tisdag, maj 05, 2009

måndag, maj 04, 2009

Korall

Idag firar hustrun och jag korallbröllop. Meddelas endast på detta sätt.