Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, juli 31, 2011

Korkat i världsklass

Mycket har man läst, mycket har man hört, men det vete katten om inte följande inledning i ett TV-inslag i SVT tar priset som årets mest korkade:

"-Vad var det som gick  fel i det norska samhället som gjorde att en sådan individ som massmördaren kunde formas?"

Har SVT börjat rekrytera journalister från kvällspressen nu?

Min följdfråga är: vad var det som gick fel i svenska utbildningsväsendet som utexaminerar undermåliga journalister på löpande band.

torsdag, juli 28, 2011

Lojal och jämlik

Hustrun på kort besök på Gotland för att besöka mor, far och bror. Inte mina, hennes.

Tänkte jag skulle överraska henne med lite gammaldags hushållsarbete, man vill ju vara jämlik. Så jag samlade ihop några dagars "gräsänklingsdisk" för att göra allt porslin skinande blankt. Tänkte att det kunde vara skönt för hustrun att slippa detta när hon kommer hem i morgon. Hoppas hon blir glad för det. Slängde även några soppåsar.



Man blir ju lite trött av hårt hushållsarbete, den saken är klar, så jag nöjer mig med en microvärmd middag som jag tänker inmundiga framför TV:n. Jag vet, vi har bara en 32-tummare. Lite skämmigt, men jag fick ju inte köpa en större. Trots att jag då och då visar mina hushållskunskaper.

onsdag, juli 27, 2011

Frulletennis


Ahhh, vilken härlig morgon. Först dubbeltennis mellan kl 07 och 08, sedan frukost på klubbhusverandan och lite snack gubbar emellan. Dessutom, idag lossnade det, spelade nästan lysande hela tiden. Det var en härlig känsla. Jag är på G igen.

Läste också på anslagstavlan att jag  till min stora förvåning i år har uppnått den anmärkningsvärda åldern att jag nu är berättigad att delta i klubbmästerskapets klass Herrar äldre. Hur fan gick det till?

tisdag, juli 26, 2011

Skrivbordssemester

I brist på riktig semester så får jag nöja mig med skrivbordssemester. Det var ju jätteenkelt, laddade upp med en schysst bild på båten från förra sommarens segling och sen så låtsas jag att jag sitter i sittbrunnen och styr sådär modernt, via ett tangentbord.


Fördelen är ju att jag då samtidigt får massa saker gjorda på kontoret. Multitasking. Fiffigt är bara förnamnet.

Icke att förglömma, den här typen av seglingssemester är helt regnfri. Dessutom är jag helt säker på att om fler anammande min semesteridé så skulle Sveriges BNP öka markant.

lördag, juli 23, 2011

Jag är oskyldig



Kolla löpsedeln. Känner mig skyldig men jag försäkrar, det var INTE jag som ringde Hänt och berättade att Måns satt på krogen och drack kaffe utan Marie.

Däremot kan jag bekräfta att så var fallet. Ingen Marie syntes till på hela kvällen och Måns verkade glad och tillfreds med tillvaron. Men helt klart övergiven av Marie.

fredag, juli 22, 2011

Jag slog mig lös

När shoppingen misslyckades häromdagen så blev nästa försök att balansera min mentala hälsa ett restaurangbesök tillsammans med några vänner på krogen Lisa På Torget. Beläget på Östermalmstorg med Hedvig Eleonora kyrka i bakgrunden.


I den kyrkan döptes för övrigt vår förtjusande förstfödde som nu relativt hastigt närmar sig gubbåldern. Tänk vad tiden går.

Och vet du, när vi gick igenom lokalen till vårt bord så gick jag såååå nära Måns Zelmelöv och Andreas Weize. De satt där och drack kaffe och såg ut att ha väldigt trevligt. Såååå nära var jag.

Till måltiden valde jag lammracks, som blev nersköljt med två glas rött och sedan avslutades födointaget med en blåbärspaj med vaniljsås. Jag visar här min varmrätt som den såg ut innan jag åt upp den:


Under denna afton hade jag förmånen att slippa ha jouren några timmar vilket var lika skönt och avkopplande som när barnen var små och stökiga och mor eller svärmor var barnvakter en kväll.

Det var en trevlig kväll och jag känner mig idag en smula mer mentalt balanserad. Men det vete fan om inte en 42-tummare och en buss hade varit roligare ändå.

onsdag, juli 20, 2011

Det funkar inget vidare

Med tanke på gårdagens, ska vi kalla det en smula negativa inlägg, så försökte jag senare under eftermiddagen shoppa bort min ångest och djupa depression. Det gick inget vidare.

Jag började med att besöka vår lokala kontorsvaruhandlare och shoppade loss på några block och hör och häpna, FEM nya pennor. Skitsnygga.

Men näe, kände mig inte ett dugg positivare även om det var roligt att skriva siffror med en ny fräsch penna.

Då tänkte jag istället gasa bort till Elgiganten Megastore och shoppa en ny TV. Tänkte att en 42-tummare är precis vad vi behöver hemma, så kan vi ställa ut den gamla 32-tummaren på landet.

Men icke då. Våldsamma protester från hustrun, och då törs man ju inte spontanshoppa bort någon ångest.

Sen kom jag på den ultimata ångestdödaren, jag köper en ny buss. Ringde glad i hågen till Småland för att höra vad som fanns i lager. Men inte fan blev det något köp där heller. Mer eller mindre semesterstängt. Lika iskallt som en frusen ostkaka.

"- Klart vi har nåt för dig Göran, men vi kan väl snacka vidare vecka 32, vad säger du om det Göran?" sa en semestersugen kille som heter Jonas.

Men vad tusan, vecka 32 är jag säkert glad och positiv igen och vem behöver ångestshoppa bussar då?

Så nu sitter jag här igen som en tom, desillusionerad  och misslyckad ångestshoppare. Allt jag fick var en bunt pennor.

tisdag, juli 19, 2011

Tvingad

Har ingen ork att skriva på bloggen, ingen inspiration att skriva på bloggen, det är bara jobb, jobb, jobb och så lite mer jobb för att sedan avsluta dagen med ännu lite mer jobb innan John Blund anfaller. Ingen vila, ingen semester, ingen tid för återhämtning. Om mitt eget stroke-team fick nys om detta skulle de bergis tvångsinlägga mig.

Det är fan i mig jobb varenda vaken minut. Till och med när jag sover drömmer jag om jobbrelaterade saker. Det är jobbigt. (obs. märkte du den ohyggligt roliga ordvitsen i sista meningen?)

Konklusion: Solen lyser ute, segelbåten guppar ensam vid bojen, lilla motorbåten är inte ens sjösatt och DET ÄR SÅ JÄVLA SYND OM MIG!

Jag är helt säker på att ingen annan arbetsför människa i det här landet har det lika jobbigt som jag har det. Helt säker på det.

Eller ja, i varje fall i Stockholm. Eller om man ska vara noggran, i Sollentuna. Den petige kanske säger mitt kvarter och ska man vara en riktig petimeter så är det i alla fall ingen annan i mitt hus som har det som jag.

Kände mig tvingad att skriva något för att rensa skallen lite. Nu har jag det, men jag känner mig fortfarande lika tjockskallig och inte fan försvann det ens några papper från bordet. Lika bra att då börja jobba med att förbereda kommande löneutbetalning.

tisdag, juli 12, 2011

Goda väderleksutsikter

Som jag tolkat det hela så föreligger nu ingen omedelbar risk för snö och halka. Så därför ägnades dagens lunch till att åka till däckverkstaden för att skifta från vinter- till sommardäck. Kändes bra, fick nästan lite vårkänslor.


Om du undrar varför jag inte gör det själv, och det gör 8 av 10 läsare, så beror det på att jag använder samma fälgar till både sommar- och vinterdäck.

torsdag, juli 07, 2011

Job rotation

Idag har jag pryat som IT-Nisse.

 

Succesfully installerat ett nytt program i datorn dårå. Med en nytt interfejs med dubbel hastighet dårå.

Programmet har jag lagt i serverdatorn va, så man lätt kan kommunicera mellan användarna. Då slipper man ju det där jobbiga med att boota om grejerna stup i kvarten. Men det förutsätter ju att man har de rätta prylarns dårå, en schysst megahertzhastighet och megarambitar av klass är ju en självklarhet. Men det ser man ju lätt om man pluggar in rätt in i maskinvaruhanteraren.

Som IT-Nisse sitter man traditionsenligt hopsjunken och tillbakalutad i stolen, gärna med ett nonchalant ansiktsuttryck samtidigt som man lattjar lite lätt med tangenterna samtidigt som man sippar en Cola och med bra rockmusik ur högtalarna. Eller ska det vara synt? Eller rap? Eller House? I min interna IT-miljö idag blev det en hel del blues. Varvat med tunggung från radions Bandit och Rockklassiker.

Verkar vara ett coolt kneg det där med att peta i datorer.

tisdag, juli 05, 2011

En bra start på dagen

Kl 0537 i dag. Jourtelefonen ringer. En chaufför berättar en smula upprört att han råkat låst in garagenycklarna och därmed inte kommer åt bussen. För att hinna till sitt uppdrag borde han åka om typ 5 minuter.

Lika bra att inte sova bort min ungdom så kl 0538 är jag på språng ut till min bil. Normal körtid från min bostad till garaget är ca 25-30 minuter. Essingeleden visar sig från sin bästa sida med en väldigt hög snittfart på övriga trafikanter. Jag hänger på. På vissa sträckor tar jag täten.

Vid infarten till Årstalänken låter vi alla en polisbil bestämma tempot. Han har ingen brådska visar det sig. Lyckligtvis svänger han av mot Globen och racet kan återupptas och jag kan återigen visa vad BMW:n går för. Lyckas hålla jämna steg med några hantverksbilar utan trafikmoral.

Framme. Sätter därmed ett nytt och prydligt personligt rekord. Chauffören springer och hämtar nycklarna till bussen och startar. Vad händer? Jo varningslampan för låg kylvattennivå ljuter. Fort i med vattenslangen för att fylla på. Då upptäcker jag att allt rinner ut i en strid ström under motorn.

Okey, bara att bita ihop. Ner på golvet och in under bussen för felsökning. Aj aj aj, ett tydligt hål på en slang. Vi rotar frenetiskt i bra-att-ha-lådan och hittar mot alla odds en lämplig slangklämma som får funka som ett slags akut första-förband. Det funkar.

Han drar nu iväg som ett skållat troll och trot om du vill, men kunden var en smula försenad så de märkte inte ens att bussen kom 20 minuter sent.

Som sagt, vissa dagar startar i makligt tempo, andra startar i turbofart. Och vem fanken kan påstå att ett kontorsjobb är enahanda? Nu ska jag ägna några timmar åt att räkna på roliga offerter inför vintern.

Hej då bussen!

lördag, juli 02, 2011

Segling och bad

Kan du fatta. Trots ringande jourtelefon så tog vi en segling o badtur med segelbåten. Det blev den bästa dagen på länge. Och ingen ringde när jag låg i plurret. Bara en sån sak.