Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, november 13, 2012

Eventuellt återbruk

Det pågår för närvarande en omvälvande omstrukturering av vår IT-miljö. Ut med lokal server och säg hallå till s.k. molntjänster. Effektivt, modernt, enkelt. Så var det menat i alla fall.

Verkligheten är något annat. Mest strul, men för varje dag funkar det bättre och bättre.

Idag rensade jag bort två gamla datorer, två små bildskärmar och en gammal trotjänare. Inte jag, tyvärr höll jag på att säga, trotjänaren var en gammal HP-skrivare som nu inte behöver tjänstgöra mer. Den har använts tillsammans med en av de gamla datorerna som vårt löneprogram legat i. Nu är det nytänk även där.

Kanske ska vi följa SAS nya riktlinjer, att sänka alla löner med 15 % samtidigt som vi förlänger arbetsveckan med ytterligare ett antal timmar. Effektivt, modernt, enkelt. Enligt SAS.

Men icke hos oss, vi fortsätter som förut men med ny dator. Och skrivare. Den här trotjänaren, skrivaren, har stått påslagen dygnet runt MINST de senaste 10 åren. Funkar klockrent om än fruktansvärt långsam. Idag fattar jag inte hur vi kunde stå ut med att vänta i närmare 1 minut innan 10 blad var utskrivna. Men så var det då. Nu snackar vi kvalitetsprodukt som jag tycker HP ska vara stolta över.

Nu står den i källaren tillsammans med en babysäng som våra barn sussat så gott i när de var små. Inte törs man ju slänga en sådan raritet, men vet ju aldrig när storken kan dyka upp igen. Samma sak med HP-skrivaren, kan vara  bra att ha ifall de moderna skrivarna ger upp utan att kämpa.