Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, november 21, 2012

Svaga män

Då är det bevisat. Enligt en ny forskningsrapport har man nu kommit fram till att svaga män riskerar att dö i förtid. Främst på grund av hjärt- och kärlsjukdomar.

Av någon konstig anledning är även självmordsfrekvensen högre bland svaga män jämfört med män med större muskelstyrka.

Nu tror du kanske att jag skojar kring detta. Icke. Det är forskare på Karolinska institutet som under 24 år kontrollerat över 1,1 miljoner unga svenska män som mönstrat. Av dessa hade 26.145 stycken avlidit när undersökningen slutfördes.

De med större muskelstyrka vid mönstringen löper så mycket som 20-30 procent lägre risk att dö i förtid.

Okey boys, det är aldrig för sent att börja träna. Det är ju det jag sagt hela tiden. Själv kämpar jag på så gott det går.

Och du, om jag överlever just dig en endaste dag, så är det jag som vunnit över dig i Tävlingarnas Tävling. Kan du tåla det? Just det, ut och spring, eller boka en tid på gymmet. Det är skitkul.

Sist till Sankte Pär vid Pärleporten får gratis inträde och VIP-lounge!