Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, januari 21, 2013

AO stal min söndag

AO står för Australian Open. En stor tennisturnering, för dig som är ovetande om sådana viktiga händelser.

Jag anklagar nu AO för att ha stulit min söndag. Följande inträffade.

Sedvanligt morgonpass på gymmet tillsammans med hustrun. Sedan hem för frukost nummer två och därefter nedvarning uthälld i soffan för att kolla tennis en liten stund innan det var dags för duschen.

Jag noterade slantslingningen i matchen mellan Djokovits och Wawrinka. Sen slocknade jag och vaknade vid ställningen 1-6, 2-5, nästan 1,5 timme senare.

Sen visade det sig att matchen blev olidligt spännande och de höll på och kämpade i lite drygt 5 timmar. Går ju inte att lämna en sådan match, så plötsligt hade hela dagen försvunnit. Vi som hade tänkt att göra både det ena och det andra i det vackra vintervädret. Så blev det bara tennis.

Men inte bara tittande, på kvällen var det dags för fyspass nummer 2, egen tennismatch. Spelade lysande rent tekniskt, men tyvärr slog jag bort mig alldeles för många gånger.

Hade honom i den s.k säcken mest hela tiden men fixade inte att knyta igen. Du vet liiiite för långa bollbanor, liiiite för breda bollbanor, liiiiiite för låga bollbågar i de avgörande dödande slagen. Hela tiden bara millimetrar fel. Klart man blir förbannad och frustrerad. Förlust alltså. Skit också, borde i alla fall ha vunnit ett set.

Som straff är idag allt TV-tittande förbjudet mellan kl 0900-1700 med undantag kl 1200-1300.