Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, januari 09, 2013

The chair is a killer

Så är det då nästan veteskapligt bevisat. The chair is a killer. Stolen dödar.

Såg ett brittiskt tvprogram om träning i går. Intressanta rön. Man borde stå och gå i princip all vaken tid framkom det. Stå och jobba, stå och prata, stå och äta, stå och sammanträda. Kanske ett höj- och sänkbart skrivbord till kontoret?

Personligen rekommenderar jag inte att stå och köra buss, där går nog gränsen.

En annan grej som forskarna var absolut tvärsäkra på var att det räckte att träna 3 minuter per vecka för att förbättra värdena i kroppen rejält. Tre simpla minuter. Du sätter dig på en träningscykel, kör så mycket du orkar i 20 sekunder, vilar tills pulsen är nere, så ytterligare 20 sekunder max, vila och sen ytterligare 20 sekunder max. Tre gånger i veckan och dina testvärden höjs rejält på bara några veckor och du är nästan garanterad att leva lite längre.

Den metoden är för den late. Övriga tränar som vanligt. Typ.

På lunchen idag ska jag själv köra ett HIT-pass. High Intensive Training. 30 minuters gruppträning med TRX-band under ledning av min PT Tommy. Nu j-ar ska fettet brinna.