Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, januari 10, 2013

Vasalund Fotboll är motbjudande

Läste i dagens DN om Vasalund Fotbolls "elitsatsning" på 5-åringar. Man tager sig för pannan.

Det handlar om att efter en termin plockas de bästa killarna ut och sätts ihop med de övriga bästa. Resterna, soporna, få stanna kvar och träna och lira med de andra soporna.

Vi snackar 5-åringar. F-e-m-å-r-i-n-g-a-r. Vilken intellektuell ålder de ansvariga ledarna har framgick inte av artikeln, men jag utgår från att de är störda på något vis. Någon annan logisk förklaring kan inte hittas.

Noteras bör även att själva klubben inte på något vis är framgångsrik på seniornivå och väl i princip aldrig varit det sett i ett långt perspektiv.

Så då verkar ju upplägget vara att de ska vara någon slags broilerfabrik, dvs träna fram duktiga unga fotbollskillar för att sedan sälja de till högsbjudande.

Motbjudande är rätt ord för Vasalunds filosofi. Men så länge det finns föräldrar som tycker ideén är okey så lär de väl fortsätta med sin verksamhet. Eller snarare, det är nog föräldrarnas drömmar om att sonen ska bli en ny Zlatan som kan försörja de stackarna när de blir äldre, som får de att tycka filosofin är okey. Eller nåt sånt.

Än värre är det förstås med morsor och farsor som inte ens bryr sig, bara de själva slipper engagera sig i grabben sysselsättning, de har ju sina karriärer att tänka på.

Mitt råd till alla föräldrar som har sina kids i Vasalunds Fotboll, sätt ner foten och byt klubb. Visa att det här är fel väg att gå. Även idrottsklubbar har ansvar. Det ansvaret tar inte Vasalund Fotboll.