Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, februari 26, 2013

En kort lägesrapport

Träningsmässigt: Höstens träning har gett resultat. Största skillnaden mot förra året är starkare lår, kan åka tuffare och längre innan låren börjar brinna. Vilket de gjorde idag. De fick släckas med energiintag, en stor tallrik blandade köttstycken och 1 liter vatten.

En annan klar förbättring är att hela kroppen känns stabilare och att balansen är mycket bättre än tidigare. Två garanterade krascher kunde idag undvikas pga all träning. Bara en sån sak.

Vädermässigt: Igår strålande sol och underbara pister. Idag snöfall, besvärligar backar och mestadels dålig sikt. Men man behöver inte åka hela dagarna. Idag gav Team Demnert t.ex upp efter lunch. Vissa i teamet ägnade resten av dagen åt yoga, bastu, och bad i 30-gradiga utomhuspoolen. Andra åkte och tankade bussen för att därefter ägna sig åt det de andra gjorde minus yoga. Plus att därefter jobba med massa jobbmail som måste besvaras. Och att skriva en lägesrapport.

Som jag skrev redan innan avresan, det här kommer att bli en tuff arbetsvecka. Bilden visar vyn från dagens lunchrum ner över vår lilla by, kurorten Bad Hofgastein.