Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, mars 14, 2013

Jag har blivit analyserad

Två analyser har jag nu genomgått. Den ena av DN och den andra av DS. Vi tar det från början.

DN. Dagens Nyheter
De hade häromdagen en artikel som innehåll ett inte särskild vetenskapligt test om man var lämplig som egenföretagare. Klart som attan att jag gjorde testet vid frukostbordet, eller om det nu var lunchbordet.

Resultatet blev lite kul och det stämde idag som det gjorde våren 1989 när jag drog igång StockholmsBuss.

Du trivs med nya utmaningar. Frihet och risktagande passar dig då du gillar att pröva nya saker. Fokusera din energi, renodla dina ideér och sätt i gång.

Så sitter man här idag 24 år senare, med ett företag som fortfarande är hyggligt välmående, har inga betalningsanmärkningar, aldrig missat en skatteinbetalning och aldrig missat några löneutbetalningar.
Företagandet orsakade ingen skilsmässa och mitt företag har under åren erbjudit rätt många arbetstillfällen för andra än mig själv.

Priset jag fått betala under åren är en magoperation, en psykisk kollaps, en pacemaker och senast den farligaste. Stroken för två år sedan.

Ingen vet säkert, men en slags underliggande stress kan, säger kan, ha utlöst alltihop.

Då kan man ju ställa sig den smarta frågan: Var priset jag hittills betalat som egenföretagare ett bra pris?

Svaret är som vanligt, om inte ordet om fanns, vad hade hänt då? Kanske hade jag fått betala samma pris som anställd revisor på ett revisionsbolag, eller som sopgubbe på ett renhållningsföretag. Nobody knows.

DS. Danderyds sjukhus
Var igår på tvåårskontroll för stroken. Massa olika prover togs, jag mättes och vägdes och svarade på många många frågor.

Resultat: Jag mår så bra som man överhuvudtaget kan må. Fick många pluspoäng för min idoga fysiska träning. Den har sannolikt bidragit till mina fina värden fick jag veta. Härligt att jag fick ytterligare ett kvitto på att det lönar sig att träna.

Min njurvärden var inte de bästa men långt ifrån alarmerande. Fick rådet att dra ner på kaffedrickandet och istället sörpla i mig vatten under dagarna. Det blir svårt känner jag. Jag är en kaffeman.

Midjemåttet var inte kul. Plus 2 centimeter sen senaste mätningen, men fortfarande minus 4 sedan stroken då alla jämförande mätningar gjordes. Råd: ät många gånger under dagen men ta mindre portioner.

Ja, det var väl allt för idag. Nu har jag hängt ut mig så du vet vem jag är. Och i vilket skick.