Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, mars 11, 2013

Jag trodde vi var ett modernt företag

Jo, så är det. Jag trodde vi var moderna. Vi jobbar med bärbara datorer, trådlösa nätverk, iPhones, IP-telefoni, bärbara kontorstelefoner och vi har vår dataserver i det s.k. Molnet. Det går baske mig inte att vara så mycket hippare och modernare än så.

Men så får man en smärre chock. En av våra medarbetare, vi kan kalla henne Berta, visar sig använda den här gamla reliken i sin kommunikation med omvärlden.


Ingen i andra änden av hennes telefon hör naturligtvis  någon skillnad om det är en gammal Ericsson eller en ny iPhone. Men principen gott folk, principen.

Här kände jag att jag måste jag träda in och  ha ett enskilt samtal med denne medarbetare. Berta berättade att hon sedan lång tid tillbaka funderat på att skaffa en s.k. smartphone, men att hon fortfarande håller på med faktainsamling för att kunna köpa den absolut bästa varianten.

So far so good. Vi låter det därmed vara. Saken är utagerad. Vi andra kan pusta ut. Vi ÄR ett modernt företag.

PS. Berta heter naturligtvis inte Berta i verkligheten. Jag ville inte lämna ut Evas riktiga namn med tanke på det pinsamma i denna historia.