Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, mars 13, 2013

Seriefinal

Seriefinal i tennis div 8. På andra sidan nätet: Jacob W.  typ 30 årsåldern. På hitsidan av nätet: Göran D. typ 60 årsåldern. Båda har hittills vunnit alla sina matcher i serien.

Efter lite inbollning börjar matchen. Jag servar. Foten en halv fotbredd bakom servelinjen. Vänster arm i en båge som kastar upp bollen ca 2 meter över huvudhöjd. Samtidigt förs höger arm bakåt i en svepande rörelse. När bollen är som högst spänns kroppen som en båge. Vänster höft vrids utåt/framåt samtidigt som högerarmen börjar sin rörelse när bollen är som högst. Racketen träffar bollen en aning framför den nu lätt framåtfallande kroppen. Pfoff.

Fan, lite för lång. Bollen landar strax utanför serverutan. Okey, serve nummer två. Två studs i golvet, sedan samma procedur som tidigare men en aning långsammare och inte lika hård satsning.

Yes, in i serverutan. Jacob smäller tillbaka bollen till min forehandsida. Jag drar högerarmen långt bakåt, tar ett steg framåt mot bollen samtidigt som jag sänker höger axel en aning och drar högerarmen framåt/uppåt med hög armbåge, viker racket med handleden bakåt för att uppnå en snärtande träff. Smack, bollbanan två centimeter över nät och två centimeter innanför J:s baslinje i närheten av sidolinjen. Otagbart.

Sådär höll vi på och när timmen var slut stod det 6-1, 4-1 till gamlingen Göran. Jacob, typ 30 årsåldern, var moloken. Men när det gäller, jag då gäller regeln No Mercy. Man eller kvinna på andra sidan nätet, No Mercy.

Efter lunch ska jag ha ett träningspass med min PT. Jag är rädd att han också tänker köra med samma devis mot mig, No Mercy.