Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, augusti 23, 2013

Oj, dags att nyinvestera. Igen.

Nu kanske du tror att rubriken gäller bussinvestering. Nja, ingen buss kanske, snarare en investering i ny jourpärm. Du ser min nuvarande här ute i högerkolumnen i mitt Instagramflöde. Pärmen är i sanningens namn inte särskilt sexig, men ger ändå ett glatt och positivt intryck.

Rubriken avser inte ens en pärm. Nej du, nu snackar vi cykel. Just det, jag måste omedelbart köpa en cykel. En landsvägsracer.

Så här ligger det till. Jag äger ingen cykel, har inte haft någon de senaste 15 åren. Har aldrig ägnat mig åt cykling, inte ens för att hoja och handla.

Däremot har jag gjort andra saker, bland annat började jag träna för 4,5 år sedan för att få en starkare vardagskropp och har hela tiden haft samma tränare, Tommy. Varje år har vi haft målsättningen att jag ska vara i topptrim inför sportlovsveckans alpvecka och skidåkning. Efter hemkomsten efter den veckan har alltid motivationen för träning dykt som en skadeskjuten noshörn.

Detta måste vi göra något åt, tänkte PT-Tommy under sommaren och skickade mig ett mail i går där han föreslog följande: Du ska cykla Vätternrundan 2014. Det blir en tuff utmaning för dig, men är övertygad om att du fixar det. Jag hjälper dig hela vägen med träningsupplägget.

Sen funderade jag i två timmar och svarade Okey mannen. Vi kör. Utmaningen är antagen.

Två timmar senare ångrade jag mig nästan när jag insåg hur långt det är. 30 mil. 30 jävla mil runt en stor jävla insjö. Hela Sveriges största insjö. Hur galet är inte det?
Men så är det. Utmaningen gäller, så från nu blir det fullt fokus på träningen inför Vätternrundan i juni 2014. Träningen börjar redan nästa vecka även om jag redan i morse begick säsongspremiär på gymmet.

Har idag Googlat på "Vätternrundan". Skrämmande läsning.