Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, oktober 24, 2013

Lite om ditten och datten

Jag är faktiskt redan tillbaka till verkligheten efter en liten utflykt till det platta landet Holland. Tillbringade några dagar i Amsterdam i samband med deras Amsterdam Marathon. Deltog icke själv. Däremot uppträdde vi som hejarklack till några utvalda svenska deltagare.

Ännu så länge håller jag mitt löfte att aldrig mer flyga med Ryan Air.

Jag visste redan att Amsterdam är en cykelstad, men sedan jag själv började hoja ser jag på cyklandet med andra ögon. Herremingud så många cyklar det finns i A-dam. Helt sanslöst många och de har företräde framför alla. Bilar, lastbilar, spårvagnar. Spelar ingen roll, de cyklar kors och tvärs ändå. Bryr sig inte ens om gångtrafikanter. Blev några gånger nästan överkörd på tårna av galna cyklister.

Inte en enda, jag upprepar, inte en enda cyklist bar hjälm. Här vore rena Klondyke för byråkraterna i NTF, Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande.

----------------------
Börjar bli lite trött på min favvomorgontidning DN. Har skrivit förr om det men idag gick de ännu en gång över gränsen. Nu har de börjat med ett en slags repristidning. En extra tjock bilaga med artiklar som stått att läsa i ordinarie tidning under veckan som gått. Obegripligt fånigt.

Miljarder bilagor som sagt, inklusive reklambilagorna från de stora bjässarna som som går med miljon resp miljardförluster i Sverige för att kvitta mot vinster i andra delar av världen. De stora mulitnationella företagen lurar skjortan av oss i Sverige, så enkelt är det.

Framförallt är det populärt från de stora trafikbolagen att lura skjortan av oss. Så gott som samliga ägs av jättar utomlands, men av outgrundlig anledning visar alla jätteförluster år efter år. Som de lämpligt nog kan tillgodogöra sig i något annat land. Så våra svenska bolag har inte en chans att konkurrera och ge oss medborgare en kollektivtrafik vi förtjänar. Gör något. Någon.

----------------------
Ni som följer mig på Instagram vet att jag för ett tag sedan tog bilder på min egna segerbankett efter en tennisvinst. Efter att först fått kritik att jag drack ett glas vin till skorporna, så ändrade jag till vatten och skorpor. Då kom kritik mot skorporna. Då ändrade jag till vatten och en banan. Då kom kritik att bananer var för monkeys.

Efter det så har jag inte publicerat fler bilder. Vilket möjligen kan tolkas att jag inte vunnit fler matcher och därmed ingen segerbankett. Fel, fel, fel. Jag har haft flera segerbanketter sedan dess, men numera är det hemligt vad som serveras.

Okey, thats all for today.