Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, oktober 16, 2013

Man blir både ledsen och deprimerad

I morse läste jag två tidningar. DN körde med den här artikeln:


Det känns ju bra. Men så läste jag en lokaltidning och blev bestört, ledsen och förtvivlad. Tänk om ett gäng "privatpoliser" fick tag på de två "männen" i 18-20 årsåldern som genomförde de här rånen. Då skulle en riktig rättvisa skipas, jag lovar.


Den här stackars lillkillen blev av med en mobiltelefon och lite pengar han tvingades att lämna ifrån sig. Han ropade på hjälp, men när den kom hade de två rånarna redan stuckit. En halvtimme senare rånade troligen samma idioter ytterligare två småkillar i 13-årsåldern.

När jag läste om detta kände jag bara en stor förtvivlan i kroppen. Jag riktigt kunde känna lillkillens rädsla och förtvivlan. Hur kommer han att må framöver? Kommer han någonsin att våga gå ut igen.

I går på TVnyheterna meddelades att om en havande kvinna andas dålig luft under graviditeten så kommer barnet efter födseln så småningom också att få några slags skador.

Det här är min slutsats: Den som riskerar att födas kommer en dag att dö pga detta.