Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, november 06, 2013

Dags att börja spendera lite igen

Nyheterna lät oss igår veta att vi sannolikt kommer att bränna av 65,7 MILJARDER under julhandeln. Misstänker att största delen blir julklappar men även mat bör ju då förhoppningsvis vara inräknad.

Om jag räknar rätt, och mina två små barnbarn ochså spenderar sina sparpengar till julklappar (förhoppningsvis till Farfar), så ska varje levande människa i Sverige hosta upp 7.500:- att spendera.

Är det möjligt? Har jag räknat rätt? 7.500 bagis per person bara under julhandeln är ju osannolikt.

Jag kan ju säga för min och min familjs del att vi bränner inte ens av en bråkdel av den summan och jag tror de flesta inte heller kommer upp i den summan. Historiskt sett alltså.

Men nu känner jag en erhörd press att hitta julklappar för 7.500:-. Om inte, vad ska mina barn tro om mig då? Att vår familj inte är som andra? Pinsamma familjen liksom.

Måste kanske börja jobba extra som bussförare. Ett kul jobb, så det vore kanske något.