Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, mars 06, 2014

Bara lite till om idrott och skämskudde till ICA

De där killarna och tjejerna som deltar i Paralympics. De är baske mig helt otroliga. Vilka människor, vilka viljor, vilka jävla-anammor.

Om det finns några människor som är värda bragdguld så är det dom. Oavsett vilket resultat de gör.

Trots svåra handikapp ger de aldrig upp, de kämpar, kämpar och kämpar ännu lite till. Jag önskar jag hade bråkdelen av deras kampvilja.

Min "kamp" att komma i god form inför Vätternrundan är ju bara en lite vindpust mot vad de gör varje dag.

Jag är otroligt imponerad av alla handikappidrottare.

Vet inte om alla är det. Egentligen. Såg en ICA-reklam på TV igår. In i handlingen kom en tjej med benprotes bärandes på en brinnande OS-fackla. Om jag förstod det hela rätt ska hon tävla i Sotji.

Henne sprutade de i filmen ner med brandskum. Eller om det var grädde.Visserligen önskade de henne även lycka till i Paralympics, eftersom ICA tydligen sponsar henne. Det är i och för sig mycket hedervärt, men kunde man inte berättat det på ett värdigare sätt än att spruta ner henne med grädde?

Eller missuppfattade jag hela reklamfilmen? Eller är det så att man kan/måste skämta/förnedra allt och alla? Är det humor på riktigt?

Hur nu än är med den saken så är den ICA-filmen mer än förlåtligt usel. En stor skämskudde överlämnar jag härmed till ICA.