Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, mars 20, 2014

Mjölksyran sprutar

Så har vi idag höjt träningsintensiteten ett par snäpp inför Vätternrundan. Nu börjar den riktiga och tuffa styrke- och mjölksyreträningen. Mellan gympassen ska jag förstås ut och cykla lite längre sträckor också, men den här förbaskade snön ställer ju till det i ytterligare några dagar.  

Det är nu exakt två månader kvar till genomköraren Gran Fondo Stockholm, 15 mil runt Stockholm.

Efter den blir det ca tre veckors lugnare träning och vila inför det stora målet, att klippa Vättern.

Idag började vi alltså med ren mjölksyreträning. F´låt min franska, men fy fan så inihelvetes jobbiga 60 minuter det var där min tränare Tommy totalt tömde mig på all form av kraft och energi.

När timmen var slut var även jag det. Totalt slut, det flimrade för ögonen och jag släpade mig ut till cafeterian och köpte två bananer á 7 kr styck och tryckte i mig dem för att orka köra hem.

Nu värker hela kroppen, det stramar på baksidan av låren, lårens framsida värker, det dunkar i överarmarna och magmusklerna gör sig påminda bara jag rör mig. Kan bli lite jobbigt att kliva ur sängen i morgon bitti.

Men jäklar vad kul det är att träna såna här pass. 

Lite om Tyresö Fotboll också. Idag klarade de sig vidare i sitt dödsföraktande självmordslopp att vinna ära och berömmelse för en enda skojare. Nu har han lyckats övertala Tingsrätten att de kommer att få in åtta miljoner bla genom ett slags biståndsprojekt med Afrika.

Sen ska han öka intäkterna genom att skaffa sponsorer. Åtta millar ska han skaka fram.Varför gjorde han inte det tidigare när de såg vartåt det barkade? Jag tror jag vet svaret. Han är en riktig skojare som lyckas dupera människor. En idrottens sol- och vårare.

Är det någon som egentligen tror på det här projektet? Någon? Hand upp?. Näe, inga armar i skyn.

Jag tror de flesta ändå tycker det här är en sorglig historia skapad av en sorglig människa.Eller strunt samma vad andra tycker, jag tycker så.