Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, april 01, 2014

Vi bidrar med något nytt. En bättre hälsa i bussbranschen.

Jag har nu kommit så långt i livet så jag inser vad som är viktigt att förmedla. En god hälsa.

StockholmsBuss kommer därför att som första bussbolag introducera "Friskuskortet" för bussförare. Ett slags hälsokörkort för bussförare.

Kravet vi kommer att ställa på alla bussförare som jobbar hos oss är att man ska ha minimum 300 träningsminuter per månad. Varje minut poängsätts efter ett system beroende på vilken typ av träning man ägnar sig åt. 

Exempelvis ger promenader färre poäng än cykling, löpning och liknande. Stora ansträngningar som t.ex att ha genomfört en Vätternrunda, Vasalopp, Lidingölopp och liknande ger högre poäng.

Når man fler träningsminuter än i genomsnitt 500 minuter per månad räknat på årsbasis, ger det utslag på lönen genom en prestationsinriktad bonustabell.

Allt detta tar dock tid att genomföra men planen är att projektet ska vara fullt utvecklat och taget i drift senast kommande årskifte.

Eftersom jag själv numera ägnar mig åt cykling har vi idag avtalat med Fredrikshofs cykelklubb som via deras utbildningsansvarige Anders Johansson kommer att utbilda alla våra bussförare i cyklingens ädla konst. Grundtanken är att alla på ett säkert och kul sätt ska kunna cykla till jobbet. Vi har också pratat lite löst en del om samcyklingar från olika områden och då är det viktigt att kunna cykla i grupp.

Vi har även långt gångna förhandlingar med både en friidrottsklubb för utbildning i motionslöpning och en simklubb för utbildning i motionssimning. Vi jobbar även att få introduktionsträning inom kanoting, bergsklättring och många andra sysselsättningar.

Allt detta syftar till att vi ska ha en frisk och hälsomedveten personal. En vältränad kropp lever längre, har bättre motståndskraft mot sjukdomar och har allmänt en högre motivation.

Vi gör även förändringar i våra bussar. Inom kort kommer vi att ta bort kaffemaskinerna och ersätta dem med juicemaskiner, och vi kommer att servera morötter och frukter till alla grupper som bokar bussresa över minst två dagar.

Det är StockholmsBuss bidrag till ett häsosammare liv för alla, och vi ser fram mot fler kunder som tycker hälsa är viktigt och eftersom vi i dagarna söker fler förare hoppas jag vi får många sökanden med positiv inställning till att A/köra turistbuss. B/ tycka om att arbeta med människor. C/ tycka om att leva ett hälsosamt liv.

Är du bussförare som vill jobba i ett positivt företag är du välkommen med din ansökan. Du hittar vår mailadress på vår websida www.stockholmsbuss.se.  Är du tillräckligt bra har vi ett visst överseende med antalet träningsminuter.