Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, maj 04, 2014

Cykling kan förändra människor

Just hemkommen från min och hustruns semester på Sicilien drabbades jag av något som jag inte kunde drömma om skulle hända mig. Någonsin.

Jag fick för mig att jag skulle mecka med min cykel. Göra rent den i minsta molekyl. Ingen aning hur man ska göra men med hjälp av Google löser man det mesta.

Klart jag saknade lämpliga verktyg men jag hängde på låset hos söndagsöppna Cykloteket och inköpte vad jag trodde behövdes. Plus ett par nya balla fotokromatiska cykelglasögon. Spontanshopping när den är som bäst.

Hem igen och fullt fokus på att skruva isär diverse saker för rejäl rengöring. Tänkte att om jag inte får ihop det så slänger jag ner allt i en ICA-kasse och åker till Mäster Anders Johansson i Nacka/Värmdö-sektionen av Fredrikshovs Cykelklubb. Han kan sånt.

Kassetten, alltså prylen som kedjan sitter fast i på bakhjulet, lyckades jag få isär i alla dess delar, gjorde rent dem och lyckades lite överraskande få ihop den igen.

Men att få av kedjan, där gick jag bet. Hade glömt att köpa verktyg för det. Så i morgon en snabbtur till cykelbutiken så får jag fixa det i morgon kväll.

Göran, cykelmeck, det kunde man inte ens gissa för ett halvår sedan. Cykling förändrar människor.