Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, juni 10, 2014

Usch, jag är en usel människa

Igår hade jag ju bestämt, alltså B-E-S-T-Ä-M-T, att jag skulle ner och fixa båten. Blev det så? Näe, det började regna, sen kom hustrun hem och vi åkte och veckohandlade maten med inriktning på uppladdningsmat till lilla mig.

Sen skulle maten lagas, ja alltså hustrun lagade och jag dukade, och sen var det ju sista avsnittet av TV-serien Arvingarna. En förbaskat bra dansk serie för övrigt. Ja, och sen var ju klockan för mycket i alla fall, så då var det för sent att båtfixa.

När jag sedan gick och la mig tänkte jag att okey, då får jag väl kliva upp fem eller halv sex och antingen cykla en timme eller fixa båten, Vilket som skulle funka. Det som inte blir gjort på morgonen får bli på kvällen istället.

Vaknade strax före sju. För sent att båtfixa och för sent att cykla. Även om du kanske inte tror det så har jag ett jobb att sköta också. Har kanske inte berättat det, men företaget har i år ökat omsättningen med bortåt 20-25% så vi har att göra, den saken är klar.

Men ikväll, då ska båten fixas, jag lovar. Just nu är jag inte nöjd med mig själv, jag är inte det. Jag är idag inget annat än en usel människa sett ur mina egna ögon.

Däremot blev jag nöjd när jag läste Cronemans krönika om barnprogram på TV. Croneman skriver i Dagens Nyheter. Det är väldigt ofta han skriver det jag tänker. Idag skrev han om hysteriska barnprogram. Synnerligen sällan jag kollar barn-TV, men när de halkar förbi i zappandet blir jag alltid lika förundrad över det hysteriska tempot i det hela. Läs DN:s kultursidors förstasida idag så förstår du.

Blev också nöjd, men en smula orolig, när jag såg väderprognoserna inför lördagens Vätternrunda. Stålande sol och varmt. Kom genast att tänka på det varma Gran Fondo-loppet häromsistens. Värme är jobbigt.

Men nu ska jag inte fokusera på dåligheter, båten kommer att bli jättefin, på lördag kommer det bli en härlig sol med svalkande vindar från Vättern. Fina snälla vindar, inga jobbiga motvindar. Så kommer det att bli.

Det kommer att bli alldeles... alldeles...underbart. Fast lite jobbigt.