Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, juli 31, 2014

Ensam herre söker

Rubriken säger egentligen ingenting, men rubriken dök upp när den här bilden togs idag för några timmar sedan. Just då kändes det lite ensamt vid vägkanten.



Har idag påbörjat semestern i stugan i Trosa. Adrenalinpåslaget brukar ligga kvar några dagar innan luften går ur mig och jag liksom downsizar mig själv till  normal semesterlugnnivå.

Så efter bara några timmar av semestern så kände jag för att blåsa ur kroppen så jag begav mig ut på cykeln. Kan inte säga att hustrun direkt jublade av glädje, men hon är tålmodig och förstående.

Tog vägen genom Trosa bort mot Vagnhärad, svängde höger in på gamla E4 förbi Tullgarns slott. Som för övrigt har en folkilsken och otrevlig krögare. Han lyckades nyligen med konststycket att skrämma bort vår resebyrå SällskapsResor genom sitt otrevliga beteende och därmed säkert ett hundratal gäster som vi årligen brukar förse hans krog med. Tack och adjö.

Nåväl, stannade bara och tog en bild på skylten man numera bara ska åka förbi.


Sen fortsatte jag ända bort till Ytterjärna där jag vände och tog en paus. Dit hade jag en för mig väldigt bra snitthastighet. Det gav mig faktiskt en liten självförtroendeboost inför Mälaren Runt. Fixar jag det här tempot på egen hand så ska jag nog hänga med runt Mälaren också. Inbillar mig att vägarna är ungefär liknande, inga hisnande höjdskillnader.


För övrigt har jag numera en mer tillbakalutad åsikt om uppförsbackar. Jag hatar de inte längre, känner mer liksom acceptans. Uppför ger ju nästan alltid även nerför, så genomsnittligt är det rakt. Tänker så numera, och då går det lite lättare.

Sen vände jag tillbaka och då sjönk hastigheten en aning till 27,3. Antar att tröttheten satte in en smula. Totalt blev rundan 6 mil.

Trots att jag var ensam kände jag ändå en fantastisk glädje. Det var kul och jag fokuserade på all möjlig teknik, hänga i bocken, rundtrampa, ståcykla. Hade skitkul helt enkelt i min ensamhet.

Så det viktiga. Resultatet i tävlingen "Flest-träningstimmar-i-familjen-plus några till". Nu ska resultatet redovisas för juli.

AND THE WINNER IS:

Tada, trumvirvel, tada: MISTER GÖRAN DEMNERT. Han tog i och med dagens träningspass julitrofeén i den numera berömda tävlingen. Ett stort grattis till Göran som välförtjänt tog hem segern.


Finns väl inte så mycket mer att tillägga om den tävlingen. Kan inte lägga så mycket energi på den, för i morgon börjar augustitävlingen. Om jag är tävlingsinriktad? Nä inte särskilt tycker jag.