Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, juli 25, 2014

Jag har trillat dit igen

Det där med mitt investeringsstopp för cykelprylar har nu omprövats. Särskilt tillfälligt tillstånd har nu getts för införskaffande av nya cykelskor.  Av särskilt ömmande skäl.

Mina gamla skor, som medföljde den första hojen jag köpte, en begagnad snygg sak, som jag köpte i augusti förra året, då min cykelkarriär startade, är på väg att gå sönder. Själv tycker jag skorna ska rubriceras som helt trasiga och i princip oanvändbara. Du ser ju själv här på bevisbilden. Visst har jag rätt, eller hur?


Tänk om sulan skulle lossna i en svår uppförsbacke, vilka katastrofala följder det skulle kunna bli.

Så nu håller jag på att googla fram ett par rejält bra skor som passar en sån som mig. En icke helt vetenskaplig undersökning har gett resultatet att det är vita skor som gäller. Merparten av alla cyklister verkar föredra vita skor. Lite märkligt, men så verkar det vara, även bland proffsen på Tour de France. Jag har spanat in deras skor på Eurosport nämligen.

Det betyder nog helt säkert något, så vita får det bli. Shimano R170 ligger just nu bäst till på min skoranking. I kanotstorlek.

Kommer du ihåg Nacka Skoglund? En gång tiden, då pappa och jag skulle köpa mina första fotbollsskor, så råkade just Nacka Skoglund vara i butiken. När han hörde vilken skostorlek jag skulle ha sa han högt: "nämen grabben, skaru tjacka kanot eller"?