Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, augusti 27, 2014

Cykling, namnbyte och en opererad hund

Idag skulle Hovets undergroundsektion Team Demnert ut på en träningstur med ett tremannalag inför den kommande stortävlingen Roslagshösten.

Tyvärr har ett annat team lyckats värva över två tredjedelar av vårt team till ett nybildat team, som jag inte vet namnet på. De där stora stallen har tydligen hur mycket stålar som helst och mina teampolare är tydligen lättköpta.

Men jag är storsint och lät de träna i mitt team idag. Så var det tänkt, men så blev det inte. Avhopp efter avhopp slutade med att jag idag fick bilda ett enmannalag. Jag körde ett varv på lite dryga 3 mil. Är ju ingenting med dagens mått mätt. I våras var 3 mil för mig en nästan ouppnåelig sträcka. Sanslöst långt, tyckte jag då.


Det lite roliga är att det var rätt länge sedan jag körde den här rundan som bjuder på en hel del backar, och idag kändes dom inte närmelsevis lika jobbiga som jag kom ihåg dem. Övning ger färdighet, vilket härmed skulle bevisas.

Försökte mig på en selfie också, men jag var lite för snabb. Jag vet varför. Mina nya skor. De syns ju rätt bra på bilden. Köpte de på nätet och de var kanon. Rätt storlek och kändes jättesköna. Succé. Snabba på platten och grymma i backarna.


Pga trasslet med överköpta teammedlemmar så lägger jag nu ner namnet Team Demnert. Byter helt enkelt namn till StockholmsBuss Sports Team. Låter mycket ballare och kommer naturligtvis sprida enorm reklam för mitt företag StockholmsBuss.


Till sist så har vi på StockholmsBuss och SällskapsResor en medarbetare som inte är så glad just nu. Vår lilla friskvårdsansvarige Reka fick en knöl på ett ben. Ett veterinärbesök idag blev till en omedelbar operation.

Knölen är nu borttagen och skickad på analys. Kan vara allt från en tumör till en ofarlig fettklump. Matte Sofia, liksom vi andra, är såklart jätteorolig ända tills analysen är klar om en eller två veckor.


På bilden en mycket bedrövad och deppig rymdhund på väg hem efter operationen, för att vila med ett coolt bandage på benet.