Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, september 30, 2014

Idag skäms jag. Jättemycket

Jo, exakt så är det. Jag skäms. Skammens rodnad lyser på mina kinder. Plus att jag är djupt besviken. På mig själv.

Jag lovade ju mig själv, ännu en gång, att ta mig i kragen och rulla ur sängen i morse och pallra mig ner till ett morgonpass på gymmet.

Tror du jag gjorde det? Näe, det gjorde jag inte.

Det andra jag lovade mig var att INTE dricka något kaffe idag, för jag dricker alldeles för många koppar varje dag.

Tror du jag höll det jag lovade mig själv? Näe, det gjorde jag inte. Har redan fått i mig 4 stora koppar, och det långt innan lunch.

Så nu går det svallvågor på mitt mentala hav. Jag känner mig usel. Jag verkar ha kommit i det läget att jag mår psykiskt dåligt när jag inte tränar. Blir liksom apatisk och gör ingenting vettigt. Det är därför jag skäms. Jättemycket. Mina arbetskamrater funderar på att ringa sjukvården.


Om jag har tur och tar mig ur min mentala koma kanske jag tar mig ner till gymmet i kväll istället. Jo, så får det bli. Absolut. Självklart. Jag lovar.