Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


lördag, oktober 11, 2014

Kick off. Nummer 2

Många kick offer nuförtiden. I går fredag hade vi kick off nummer två i Team Rynkeby. Dessutom utprovning av de cykelkläder som vi kommer att få i vår när det är dags att börja cykla igen.

Eller får och får. De teamkläder som vi alla deltagare måste ha, betalar vi ur egen ficka. Vet du det förresten, alla som deltar i Team Rynkeby betalar 25000 kr ur egen ficka för att få vara med.

Tänkt dig, vi betalar var och en 25 tusen bagis för att lägga säkert 5-10 timmar i veckan under 9 månader på ideellt arbete för att samla in pengar till Barncancerfonden. Och dessutom cykla från Sverige till Paris.

Varenda krona vi lyckas samla in går oavkortat till Barncancerfonden. Rubbet. Inte en enda krona används till cyklisternas cyklar eller kläder.

Mitt team, Stockholm, lägger alltså själva runt 1 miljon kronor av våra privata pengar bara för att få vara med och hjälpa utsatta barn och deras familjer. Respekt, säger jag. En jävla massa respekt faktiskt.

Vi betalar alltså 1 miljon för nya cyklar och kläder, som vi faktiskt redan har, fast i andra färger.

Vi gör det för att vi alla vill vara med och hjälpa till. Göra skillnad, som det numera kallas. Som belöning för vårt arbete får vi alla vara med i det Stora Äventyret, Tour de Paris.

En sak till som du säkert inte visste, Team Rynkeby är den tredje största bidragsgivaren till Barncancerfonden. Den tredje största. Respekt, säger jag igen. En jävla massa respekt faktiskt.

Här en bild från gårdagens kick off. Vi fick veta i princip allt som rör hela projektet. Och lite till. Bland annat av någon av cheferna för Team Rynkeby Norden.

Danskar är ohyggligt trevliga, vältaliga, sympatiska och snygga. Men omöjliga att förstå.

Så sista timmen, som genomfördes på rejäl grötdanska, var väl sådär lagom upphetsande, men det gick ändå att förstå andemeningen av vad han berättade. Det är för övrigt han som tagit den här bilden.

Jag visar tydligt på bilden vem jag är, så den gemytlige danske mannen vet vem som skrivit det här. Men jag förstod det mesta av det han sa, det gjorde jag. T.ex att holdet betyder lag. Bara det tog en liten stund att lista ut.


Lite shoppinglystmäte fick jag också. Köpte vinterhandskar och en vinterjacka till kraftigt reducerat pris. Passar perfekt i min hemmiljö där vi har gula väggar i vardagsrummet. Där kan jag smälta in och bli osynlig när hustrun föreslår dammsugning eller nåt. Team Rynkeby löser allt.


Näe, nu måste jag strax kila. Ska iväg och köra ett förmiddagsspinningpass med Team Rynkeby. Det ingår också i de 25 tusen som vi betalar. Obligatorisk träning. Men gratis. Som ingår i priset.