Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, oktober 06, 2014

KulturRallyt har gjort det. Igen.

Ännu en helg har försvunnit ur våra liv. Många kvar.

Min helg startade med ett, som förväntat, tufft träningsprogram med Team Rynkeby. Vi började med spinning, enligt mig icke världens roligaste träningsform. Men ändå en smula roligare än förra veckan som då var mitt första spinningspass. Kanske hopp finns att det blir ännu lite roligare vartefter.

Efter det 55-minuterspasset bums in i ny lokal där träningen fortsatte, men nu för styrketräning i runda slängar 30 minuter.



Mage och bål stod på programmet. Tur att vi har våra kontorsträningar för magen så lilla maggen i alla fall var förberedd. Du vet inte vad kontorsträning är?

Jo varje måndag och onsdag kör vi varannan timme så många situps man orkar. Tisdagar och torsdagar armhävningar istället. Man river av det här på bara några minuter så det är en enkel träningsform. Men bra. På den förlängda onsdagslunchen står löpning på programmet. I alla fall tills Stockholm Tunnel Run är genomförd.

Hursomhelst, lördagsträningen krävde sitt tribut. När jag kom hem la jag mig i soffan och zappade runt lite bland tv-programmet. Inom 30 sekunder hade jag somnat och vaknade 1,5 timme senare när hustrun förkunnade att middagen var klar.

På söndagsmorgonen blev det ett eget styrkepass på gymmet för att ge överkroppen en genomkörare. Benen kändes nämligen rätt möra.

Efter lunch blev det en eftermiddag i kulturens tecken. Vi besökte Dansens Hus och kollade Cirkus Cirkörs föreställning Underart.


”Resultatet är vacker nycirkuspoesi när den är som bäst: vemodig och samtidigt komisk. En absolut kroppsupplevelse som når in till hjärteroten...” Ylva Lagercrantz Spindler på SvD Kultur om Underart av Cirkus Cirkör."

En sak är klar, man blir aldrig besviken på en Cirkus Cirkörföreställning. Har sett rätt många nu och aldrig har jag gått därifrån besviken. Vad jag kan säga är däremot att just den här föreställningen inte tillhör mina favvisar och nådde väl inte riktigt fram till min hjärterot, som den gjorde på SvD:s kritiker.

Jag är däremot besviken på att det inte blev någon "riktigt" cykling den här helgen. Men än har snön inte kommit, så det finns fortfarande hopp om det också. Att det blir cykling alltså, inte att snön ska komma.