Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, november 10, 2014

Årets pappa. Jag?

Nämen, det här är väl inte sant? Skulle jag? Lilla jag? Blev jag vald till Årets pappa 2014?

Oj oj oj, det hade jag ingen aning om. Men så blev det tydligen.

Jag är Årets Pappa 2014.

Jag framför härmed ett stort tack till juryn för detta det finaste pris man någonsin kan få. Det här är juryns motivering:

"Vinnaren i årets tävling har gjort något spektakulärt. Han har genomfört en utmaning större än något annat han gjort i sitt liv, utom möjligen att uppfostra vad som kom att bli två ytterst respektabla barn. Genom utmaningen har han visat nya sidor av sig själv och samtidigt har han både inspirerat och kommit närmare sina barn. Men han är inte nöjd där. Han vill göra ett avtryck som syns. Han vill hjälpa föräldrar med cancersjuka barn att få uppleva det han själv nu upplever med sina barn. Han vill rädda världen. Om alla andra pappor var som Årets Pappa 2014 skulle vi vara ett steg närmare."

Och allt detta beror på cyklingen. Börjar man cykla förändras man. I bästa fall till det bättre.

Jag ska inte hålla något tacktal. Jag ska inte önska mig gåvor eller något pris för denna min blygsamma insats, att vara pappa. Det enda jag önskar är world peace.

Nästa år står mycket på spel, då har jag chansen att som första pappa någonsin plocka hem titeln Daddy of the Decade.

Det är en titel man får om man blivit vald 10 år i rad som Årets pappa. Jag har samtliga nio pokaler från 2006 och framåt.

Nu börjar det hårda och mödosamma arbetet att försvara min titel även 2015 så jag får det åtråvärda extrapriset. Det arbetet börjar redan idag.

Min dotter Sofia, tillika medarbetare, kommer därför idag att få kila hem redan efter lunch, för hon har den senaste tiden arbetat hårt och målmedvetet och förtjänar lite extra vila. Naturligtvis utan löneavdrag.

Här, på den här bloggen, kan du läsa om juryns hårda arbete inför det här årets val.

Jag vill även passa på att framhäva min son Marcus för hans synnerligen tänkvärda och med extra glädje mottagen FarsDags-gåva. Han satte in 500:- till Barncancerfonden i mitt namn. Hans fina sambo Ammi, gjorde samma sak i sin pappas namn. Jag tycker de båda gjorde något alldeles fantastiskt.

Så det är väl en uppmaning så god som någon, tryck du också på den röda knappen ute i högerkolumnen. Då bidrar du till att ännu fler pappor får uppleva glädjen att ha friska barn.

Tveka inte, gör det NU. Du kan fortsätta läsa den här bloggen efter det, jag kan vänta ........

En sak till, börja cykla, då har du ännu större chans att ta hem titlar som Årets Pappa eller Årets Mamma. Är du nybörjare föreslår jag nybörjarkurser hos Sveriges största cykelklubb, Fredrikshovs CK. Det är helt enkelt skitkul, du får motion, du får kamratskap och du får nya vänner.

Kanske du då även blir nominerad till Årets Pappa 2015.