Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, november 19, 2014

Ibland är det tungt

Rubriken hänvisar inte till min idrottsliga formnivå. Nej, rubriken syftar till ett besök vi i Team Rynkeby Stockholm gjorde igår.

Vi fick förmånen att besöka barnonkologen på Astrid Lindgrens sjukhus. En av våra teammedlemmar jobbar där som akutläkare och hon hade ordnat besöket.

Där fick vi en föreläsning om barncancer. Vi gick också se hur fint själva vårdavdelningen var ordnad. Jag skulle önska att även den "vanliga" sjukhusmiljön fick den typen av inredning i salar och korridorer.

HÄR kan du läsa vår teammedlem Lotta Hakelius beskrivning av vårt besök. Läs den. Då kommer du att förstå varför vi lägger så mycket tid till att samla in pengar.

Det som berörde mig mest var berättelser om det oerhörda lidande som barnen och deras familjer genomgår när diagonosen fastställts och den svåra behandlingen sätts in. Tänk dig själv att få höra: Ditt barn har cancer.

Den här bilden som jag kallar Liten ska bli stor är min egen tolkning varför just jag är med i det här projektet.

Liten ska bli stor
Den lilla bilden är fotad av Lars Johansson (Spinning-Lasse)
Den stora bilden är fotad av mig.

Vi fick också väldigt klart för oss att hur mycket pengar än barncancerforskningen får, så är det alltid för lite. Vi i Team Rynkeby gör så gott vi kan, vi är med och gör skillnad, så snälla, gör det du också.

Tryck på den röda knappen här ute i högerspalten och ge ett bidrag så de små barnen får en chans att bli lika tuffa, coola, snygga och givmilda som du och jag.