Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, november 21, 2014

Men allvarligt talat

Alltså, här ägnar svenska folket sin tid till att välja de som ska föra vår talan när det gäller Sverige. De som man tror är intelligenta, smarta och beredda på att jobba för något som är viktigt.

Vad händer? Jo, det svenska folket är inte riktigt med i den riktiga matchen, utan väljer ett gäng som inte riktigt fattat det där med att alla människor är just det ordet, människor. Bedrövligt.

Men bortsett från det så finns det ju flera stolpskott i politiken oavsett partifärg. Nu läste jag om en sådan, en moderat tror jag, som har lagt en motion om att byta ut Stockholm som huvudstad mot en annan stad.

Då frågar jag mig: Hur i h-e kan någon ens lägga två sekunder av sin tid för att formulera en sån korkad motion?

Bortsett från att ingen tar förslaget på allvar, så sitter detta stolpskott och ägnar sin tid till att försvara och argumentera för sin sak.

Det finns sannolikt miljoner vettigare saker att ägna sin åt än att försöka byta ut Sveriges huvudstad. (om någon ens andas om att Göteborg skulle vara ett vettigt alternativ så har jag helt tappat tron på mänskligheten)

En sak han, eller hon, kan göra är ju att argumentera för att staten årligen ska lägga någon miljard på barncancerforskningen så den till slut kan utrotas. DET vore en vettigare sak att lägga en motion, eller två, på.

Eller också kan nämnde politiker ägna sig åt riktig motion, sånt hjälper till att rensa hjärnan från massa skräptankar.

Vår huvudstad har många fina saker, bla StockholmsBuss, Hammarby, massor av vatten och broar plus en och annan vacker och sevärd byggnad. I princip räcker det som motargument.