Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, november 26, 2014

Tunnel Run, släng dig i väggen

Det där loppet i lördags var ju i jämförelse som en walk in the park, som man säger sådär lite lagom kaxigt.

Normalt kör vi onsdagsfysen på en långlunch men idag blev det frukosträning istället. Vackert och dimmigt vid Väsjöbacken. Det var där som dagens begivenhet skulle ske.


Vi, dvs PT2-Sofia och jag körde en egenkomponerad Väsjö Hill Run, men som en vanlig träning. DET var en jobbig historia.

Vår extra-PT Reka tycker inte man behöver vila mellan intervallerna

Först någon kilometer uppvärmingsjoggning fram till själva platsen. Sen blev det åka av fast uppåt i samma lutning som själva skidbacken. Vi sprang faktiskt inte på gräset du ser på bilden, vi sprang på en asfalts/grusväg som löper precis bredvid men med samma lutning.

Vi körde intervalljävlar enligt det här mönstret:

1 x 3 minuter så långt man kom
1 x 2,5 minuter så lång man kom
1 x 2 minuter så långt man kom
1 x 1,5 minuter så långt man kom
1 x 1 minuter så långt man kom
1 x 0,5 minuter så lång man kom

Mellan varje intervall promenadvila ner till starten, och sen upp igen. Kan tänka mig att den berömda Mur de Huy känns ungefär så här. Det var i alla fall den målbilden jag hade när jag stånkade uppför. Tänkte pedaltryck istället för löpsteg.

Med dagens post kom det här brevet tillsammans med en T-shirt. Det var kul. 8 av 10 är ju inte tokigt i en otroligt svår kunskapstävling. Det står ju i brevet också, jag är en smart läsare. Då var det fastslaget i svart på vitt också.