Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, december 12, 2014

Öppet brev till Tomten

Broder!
Ja, vi är ju inte bröder, det är vi ju inte. Men det känns faktiskt så, vi har ju känt varandra så vansinnigt länge. Tiden går fort när man har roligt, eller hur?

Annars då? Makan mår bra? Och dina många små telningar då, de små Nissarna, härjar väl och har sig kan jag tänka. Men du, mellan dig och mig, är du helt säker på att du, Tomten, är far till alla barn. Så mycket som du varit hemifrån under alla år.

Å andra sidan, du far ju runt i hela världen och besöker miljoners miljoner hus, nog är det väl en och annan kvinna som lockat dig till sänghalmen innan du hastat vidare till grannhuset. Det kanske finns en och annan Nisse lite här och där ute i världen.

Ja ja, det där är ju inte min sak, men du bör nog tänka dig för framöver, det har börjat snackas en del om det där. Bara ett gott råd oss emellan.

Hursomhelst, jag misstänker att du kanske undrat vart mitt brev tagit vägen, brukar ju skriva till dig varje år. Du vet att i år har det varit körigt. Massa prylar har hänt, och händer. Du skulle bara veta.

Tänkte vi skulle snacka julklappar nu, det är ju därför jag faktiskt skriver. Jag har ju rätt mycket prylar nu, har ju varit med om en hel del julaftnar så här långt. Så i sanningens namn önskar jag mig inte så mycket prylar. Önskar mest såna där flummiga grejer som din polare Gud kan fixa.

Men du kompis. Vad du än gör, så kom inte dragandes med nån jävla löparkurs till mig. Gör du det så säger jag upp bekantskapen med dig. Du kunde ge mig en cyclocross istället, DET skulle göra mig extra glad.

Jag vet ju att du och Gud är värdsapolare och snackar en hel del. Skulle inte du kunna snacka lite med hen om några saker. Bjud på en öl, eller ett glas vitt om hen föredrar det. På min bekostnad såklart.

Du skulle kunna lägga fram lite fint att jag önskar behålla min hälsa i vart fall 25 år till, kanske upp till 30-35 år. Jag har massor av grejor jag måste göra innan det är för sent. Saker som jag borde gjort när jag var yngre, men inte hade lust, ork, tid eller råd till. Du vet, cykla till Paris, bestiga Kebnekajse, vandra i Sarek, kanske genomföra en triathlontävling, cykla runt massa sjöar. Såna grejer. 

Äsch, när jag tänker efter, jag har varit ohyggligt snäll i år, särskilt mot mig själv. Har ju gett mig en bra plattform att stå på inför resten av livet.  Så nån liten överaskningspresent skulle ju inte sitta i vägen.

Till min kära fru, mina barn och barnbarn ger jag dig, kompis, fria händer att ge dom kul saker. Presenter i massor och såklart bibehållen hälsa. 

Apropå hälsa. Gör något riktigt fint till alla cancersjuka barn och deras familjer. De behöver dig så inihelvete mycket. Jag gör vad jag kan åt den saken tillsammans med Team Rynkeby och Barncancerfonden, nu får du göra det du behöver.

Ska vi säga så? I trust you Buddy, du kan fixa det här. Har du vägarna förbi mig på julafton, tveka inte, kom in du, så kan vi ta ett glas glögg och snacka lite innan du drar iväg till grannarna. Jag kan berätta lite för dig om min cykling till Paris, det blir en häftig grej det.

Å du, hälsa makan och alla Nissarna. Och ta det lite lugnt, du blir ju inte yngre för varje år precis. Du borde börja träna precis som jag. Kanske börja cykla istället för att sitta i släden. Du blir som en ny människa, eller snarare Tomte faktiskt.

Skulle du tycka det är för jobbigt att cykla, så kan jag räkna fram ett kanonbra pris till dig om du hyr bussar av StockholmsBuss.

Med vänlig hälsning
Göran Demnert