Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, januari 09, 2015

125/183, mitt nya projekt.

Mitt senast projekt, Projet de récupération (Projekt Återhämtning) är nu avslutat. Ett kort och kärnfullt 2-dagarsprojekt för att så att säga komma upp på banan igen. En timme tennis och en timme på trainern räckte.

Nu finns ett event på Facebook som heter 100 pass före midsommar. Man ska få ihop 100 träningspass fram till  dess.

Enklaste regeln gäller, passet ska vara minst 30 minuter och måste avslutas med en dusch.

Sen finns förstås lite avarter typ 100 öl före midsommar. Det är för soffliggarna.

Men inget av dom passar mig. Så jag har startat mitt eget event, 125/183, 125 pass innan TdP (Tour de Paris).

Kort sagt, 125 pass ska jag göra mellan 1/1 och 2/7 i år vilket innebär att jag har 183 dagar på mig.


Ligger redan lite efter, har hittills bara gjort 2 st. Dagens pass blir ett lunchpass på gymet. Många pass blir det, men det är nödvändigt om inte turen till Paris ska bli en mardrömstur. Ja, vi får ju inte glömma Vättenrundorna i sammanhanget, minst lika viktigt att vara fulltränad inför dem. Min plan innehåller ju både Halvvättern såväl som "riktiga" Vätternrundan.

Vem som helst får hänga med i mitt event, jag har inga krav på rapportering, var och en sköter sig själv.

Min grundplan för första kvartalet är styrketräning på gym 3 ggr/vecka, spinning med Team Rynkeby 2 ggr/vecka, plus minst ett pass backintervaller/löpning utomhus alternativt på trainern hemma/vecka.

Några gånger kommer spinning att bytas ut mot tennismatcher när såna dagar råkar sammanfalla. Å andra sidan blir det ibland både spinning och tennis när de tiderna inte sammanfaller.

Måste ju variera lite, tennis har jag lirat regelbundet sedan mer än 15 år tillbaka och det vill jag verkligen inte släppa. Jag har redan minskat rejält på tennisen till förmån för cykling. 2013 spelade jag tennis 86 gånger, 2014 bara 16.

Jodå, en vilodag per vecka är också inlagd i planen. Ibland kommer jag ta mig rätten till 2 vilodagar när kroppen känns tung och sliten. Sånt kan ju hända lite då och då. Kanske till och med 3 vilodagar vissa veckor.

Nu har jag lagt grunden. Nu känns det bra, nu känns min plan strukturerad. Så här får det bli i första hand fram till den riktiga utomhuscyklingen börjar.

Okey, ready for take off, nu kör vi!