Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, januari 16, 2015

Godkänd

Sedvanlig halvårskoll av min pacemaker. De kopplar in lite mätprylar och hänger en grej utanför pacemakern. De gör dels en funktionskoll att själva manicken funkar som den ska, och så ser de hur mitt hjärta betett sig ett antal veckor o månader tillbaka. De ser också hur länge batteriet håller. Mitt räcker i ungefär 8-10 år till, sen måste jag in på en operation för att byta ut pacemakern mot en ny av senaste årsmodell.

När de läser av på datorn ser man tydligt när jag t.ex tränat, för då ligger ju pulsen betydligt högre än vanligt. Datum och klockslag. Lite skrämmande faktiskt, typ Storebror ser dig.


Hon, läkaren alltså, frågade plötsligt vad som hände den 19 december kl 05.40, för då registrerades en förhöjd hjärtverksamhet i några minuter. Det var den dagen då jag blev rejält dålig och hade hög feber och en halv dag senare fick jag åka blåljus till akuten. Fast det berodde inte på hjärtat, utan för att en elak bakterie hade slagit rot i lilla maggen. Men hjärtat reagerade tydligen på det en liten stund.

En annan creapy sak, som jag inte berättat i samband med den där händelsen. Tre timmar innan jag for iväg med ambulansen stannade min armbandsklocka. Om man är lagd åt det hållet, kan man ju alltid fundera kring symbolvärden och symbolhändelser. Men sån är inte jag.

Men allt var som det ska, fick bara ytterligare ett piller att inmundiga varje morgon. För säkerhets skull. I det stora hela, fick okey att köra på enligt min devis för i år: fullt ös medvetslös.

Så det är bara att pipa iväg till gymmet, idag är det fredag och då blir det ett lunchpass.