Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


lördag, april 25, 2015

En nätt liten 11-milautflykt

Idag min andra tur tillsammans med Fredrikshofs Audaxgrupp. Du vet den där gruppen för de som inte har så bråttom genom cykellivet.

Misstänker att många av gubbsen, för det är mest gubbar i den gruppen, har farit och flängt i imponerade farter när de var yngre.

Idag var det i alla fall en tjej med, inte tant, tjej.

Rullsnittet ligger runt 23 km och det är en superskön hastighet. Inga som helst problem för mig att ligga och tuffa i den hastigheten. Jag tänker så här, vilket jag både hört och läst, att det är bra att köra många mil i lågpulszonerna, det bygger kapilärer som sedan gör så att mjölksyran inte tränger fram lika fort. Hoppas det stämmer.

Nu satsar jag på uthållighet, efter Parisäventyret har jag tänkt mig att satsa lite mer på fart. Kanske, det här är ett skithärligt sätt att cykla på. Cykelnjutning på hög nivå. Rekommenderas. Prova i alla fall, det skadar inte. Fast det är klart, andra njuter förstås lika mycket i 30 km. Ni ska nog inte prova den här gruppen ännu.

Samtidigt saknar jag lite det där med att ligga och pressa och rotera och de å sånt. Det är ju superkul det också. Så länge man inte blir avhängd förstås.

Efter sju mil stannade vi vid Hökeriet, du vet cafét med de supergoda mackorna. Fråga mig inte var det ligger, för jag hittar inte dit. Sen for vi hemåt och när jag kom hem stog mätaren på exakt 11 mil.

 Mannen längst till vänster i bild är Daniel, gruppens kapten.

Kände mig lite som katten bland hermelinera. Tog fel uniform. Slarvigt.


Tyckte det var dags för en selfie på min nya kepa.
Den gör sig heller inte så bra på bild. Men den är cool.
Men jag har en ännu coolare på G.

För övrigt har jag idag äntligen, efter 1 år, lärt mig ladda ner externa kartor till min Garmin. Halleluja och amen.