Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, maj 17, 2015

Regncykling

Kan det vara kul att cykla i hällande regn? Hur märkligt det än låter så kan det faktiskt vara det.

Idag körde vi i Team Rynkeby Stockholm vår sedvanliga söndagsträning. För att ingen ska känna sig osäker om vi kör eller inte, så gäller regeln Vi cyklar i alla väder. Punkt slut.

Gäller att klä sig rätt vilket är en svår konst. Värsta stället att bli blöt på är låren och på kroppens ädlare delar. Därför letade jag fram mina regnbrallor som jag hade på min senaste fjällvandring. Borde ju funka även vid cykling.

Dessvärre var byxbenen jättevida och måste liksom vridas runt vristen för att inte fladdra. Men vad fäster man invirningen med?

Jo, man tänker lite "outside the box" och köper såklart två st Barncancerfondens armband á 100 kr. Sagt och gjort. Ett på varje ben. Man kan kalla det en win-win-situation.

En möjligen förhållandevis dyr lösning för den enskilde cyklisten men oerhört värdefullt för Barncancerfonden. Kom ihåg att kontakta mig nästa gång du behöver vira runt byxben runt dina vrister.

Ett utmärkt byxbensvirarfäste

 Så här ser det ut i praktiken

 Alla nya uppfinningar stöter på problem. 
I det här fallet blodtillförselproblem.

Hursomhelst så blev rundan lite kortare än tänkt, men 6 mil cyklade vi ihop i regnet. Förbaskat roliga mil.

Man kan tro att under sådana här omständigheter så blir cyklingen lite si och så. Icke idag. Som vanligt numera härbärgerar jag näst sist i klungan och då har man en fin översikt. Tycker vi cyklade superbra idag, nästan rekordbra. Fin och jämn fart, nästan inga gummibandseffekter.

Tror det var Daniel och Elin som var draglag idag. Möjligen några till.

En positiv effekt av regncykling är att man inte behöver tänka så mycket på att dricka. Bara att öppna munnen så kommer det in vätska. Visserligen uppblandat med lite grusstänk från cykeln framför, men vem har sagt att det är enkelt att cykla.

När jag kom hem hade hustrun förberedd i tvättstugan så det var bara att skala av alla kläder och kasta in i tvättmaskinen. Så nu är jag redan redo för nästa pass.


Som vanligt måste en gruppbild tas. Finns man inte på Facebook har man inte cyklat. Tittar man noga i skyltfönstret bakom så syns även jag. Så jag HAR cyklat.

Mannen som ligger är vår Kapten Patrik.
Han har inte halkat, han ville bara stajla lite.