Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, juni 29, 2015

4 dagar kvar. Svårt att tänka klart

Dagarna till starten går fort. För fort. Jag hinner inte riktigt med i livet känns det som.

Dessutom svider mina armar. Blev allt lite rödlätta igår under min långcykling.


På jobbet underpresterar jag våldsamt, kan inte fokusera, är liksom blockerad för den biten. Jag kommer att få ett rent helvete på kontoret när jag kommer hem för att reda ut allt jag redan borde gjort. Men inte gjort. Alla mina tankar, båda två, går bara till Team Rynkeby och Det Stora Rejset.

Min fru säger att jag är ofokuserad även hemma och hon har säkert rätt. Men ändå, det här är det största äventyret hittills i mitt liv, så det må väl vara hänt. Tycker jag.

Jag försöker tänka klart, tänka packning, tänka cykel, tänka väderförutsättningar och tusen andra saker. På torsdag förmiddag måste jag vara klar, då ska vår lastbil lastas med våra cyklar och väskor för vidare transport ner till Malmö där vi börjar vår cykling vid fredag lunch.

Apropå svedda armar. väderprognoserna för nästa vecka visar sol och 30 graders värme alla dagar. Inte en regndroppe verkar synas till. Får inte glömma att packa solskyddskrämer.

Annars har jag så här långt hunnit med:

 Byta klossar på skorna

Inköpa ett lager av energibomber


Haft cykeln på 300-milaservice

Vi hade en halvsponrad möjlighet att serva våra cyklar på Cykloteket. En rysligt trevlig affär, där jag för övrigt köpte min Trek förra våren. Gillar dem, de har en hög nivå av humor i sin marknadsföring, det gillar jag.

Däremot får de bakläxa på servicen. Alltså ingen kritik mot den, men de vill gärna att man lämnar in en ren cykel. Men när jag hämtade min var den rejält oljekladdig lite här och var. En butik som vill vara Top Of The Line lämnar inte ut en cykel på det viset. En rejäl bakläxa tycker i alla fall jag. Tveksamt om de läser det här, men det gör ju du.

Hursomhelst så bytte dom den trasiga ekern, bytte kedja och bromsbeläggen både fram och bak. Precis som jag beställde. Däremot hade de inte rätt kassett så den har jag beställt och får i morgon och byter själv. Efter 310 mil har både kedja och kassett blivit lite slitna, inte jättemycket men tillräckligt för att jag vill byta och ha fräscha grejer på turen.

Kollade nya hjul på nätet också. Fingret liksom svävade över köpknappen för ett par Fulcrum, men i sista sekund lyckades mitt bättre jag slita bort handen från tangentbordet. Men kanske när jag kommer tillbaka igen. Som en belöning liksom.


Har också så här långt hunnit med att börja kolla lämplig tatuering som jag kommer att tagga mig med när jag kommit hem. Yepp, en tatuering står på min bucket list, och bättre tillfälle än det här finns väl inte.

Nä, nu måste jag kila, har en grej på jobbet som måste fixas. NU.