Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, juni 12, 2015

Vättern, I´m f***** ready. Here I come.

Tänkte att Vätternrundan är internationellt kända så idag kör jag med en internationell rubrik.

Förra året vid exakt den här tidpunkten var jag ett nervöst vrak som stod inför mitt livs största utmaning.

I år känner jag mig rätt cool. Men ödmjuk inför uppgiften. 30 mil är väldigt väldigt långt att cykla i ett svep.

Men jag VET att jag tränat absolut det mesta och bästa jag kan för att klara både Vättern en gång till och om bara tre veckor även att cykla till Paris. Förra året hade jag cyklat lite drygt 100 mil innan start, i år klipper jag 250-milagränsen strax norr om Fagerhult.

Tänk att jag nu ska köra Vätternrundan en andra gång. Helt sanslöst otroligt. Och minst sagt oväntat.

Jag har gjort precis allt som jag och min kropp förmått under hösten, vintern och våren. Faktum är att jag aldrig i hela mitt liv tränat så mycket och så hårt. Nu står jag redo.

Förra året cyklade jag runt ensam på 15 timmar och 10 minuter. Inget att skyta med, men jag klarade min "omöjliga" utmaning och fick en smula förvånande en herrans massa likes för det. Det var kul.


I år cyklar jag med delar av Team Rynkeby Stockholm. Vi kommer att vara 18 cyklister i gruppen och jag kommer att vara grindvakt hela rundan. Om jag orkar. Hoppas på minimalt gummiband i gruppen, annars kan det bli lite svettigt i 30 mil.


För dig som inte är frälst på cykling och inte vet (jag vet, det finns några sådana kvar), så är grindvakten den som cyklar sist, och hindrar bakomvarande att liksom smita in i gruppen.

Nu är det inget problem, för vi cyklar med fasta positioner, förutom "draglaget" som består av 4-6 personer som sinsemellan roterar. Vi kommer heller inte att cykla snabbt, vi håller oss nog i spannet 25-28 skulle jag gissa.

Om det ska bli kul? Ohhh yeaah, jag känner mig som ett barn inför julafton. Det ska bli hur kul som helst.

You know me, kommer sannolikt att lägga upp lite liverapporter på den här bloggen när vi har våra stopp, så kolla gärna in här lite då och då. Vi startar lördag morgon kl 00:30 och vill du följa oss under rundan kan du göra det med VR:s app. Info om den längre ner. Mitt startnummer är 12045.

Jag säger som vanligt, May the force be with me.
..................................................................................

VÄTTERNRUNDAN-APPEN
Appen är framtagen av Sweco och är uppbyggd på ett mer lättförståeligt sätt som gör det lättare att hitta informationen man söker.
Varje informationssida i appen har även en kompletterande karta för att besökare lättare ska kunna hitta det de söker i samband med loppen. Den har också  pushnotiser som gör att du automatiskt får ett meddelande när din valda åkare passerar en depå eller mätstation. Se bara till att kontrollera inställningarna på din telefon. Du kan komma att behöva aktivera push.
Appen finns för Android på GooglePlay och för iPhone iApp Store!