Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, juli 12, 2015

Dag 8, fredag. MÅLGÅNG I PARIS

Dagens etapp var kort, nästan löjligt kort jämfört med våra andra etapper.

Campanille - Paris, 50 km

Sovmorgon. Klarblå himmel. Varmt. Ett helt igenom perfekt väder.

Anna, Naomi och Christian frukostera där de tyckte passade
bäst med tanke på hur deras kroppar kändes
efter sju dagars supertuff cykling

Ilastning bagage i lastbil kl 09 och cykelavfärd kl 10. Anbefalld cykelvård, vi ville ha fina cyklar när vi kommer till Paris.


Jimmy, Magnus och Lotta H har cykelvård.


Alla ville vara extra fina denna dag.
Mr Ego målade naglarna klarblå, blev jättefint

Så kom vi så småningom in till en plats strax utanför centrum där samtliga 1450 Team Rynkebycyklister från hela Norden samlades. Kl 1400 började sedan kortegen cykla genom hela centrala Paris. Människor kunde inte ens gå över gatan för vi var så ohyggligt många cyklister i kortegen. Folk skrattade, fotade, filmade, ropade glada tillrop till oss hela tiden.

Tänkt dig, de enda som kan och får cykla genom Paris på det här sättet på avstängda gator är bara Tour de France och Team Rynkeby.

Magiskt är bara förnamnet.

Ofta blev det cykeltrafikstockning. Det enda jag såg både framåt 
och bakåt var gula cyklister så långt ögat kunde nå.


 Johanna, Stina (teamets vicekapten), Jimmy


Den här bilden har jag snott av Lars Johnson
som cyklade precis framför mig.
Lite ståpäls hade jag allt när jag cyklade här.

Mr Ego som nummer två på bilden
Fotot har jag snott av Lena Grundin.
Som jag för övrigt spöade med 10 minuter,
11:29 mot 11:39 på Vätternrundan. Notera gärna det.

Vid målgången träffade jag min Fredrikshofskompis Tina
som körde med Täbyteamet.
Jag spöade för övrigt Tina med 9 minuter på Vätternrundan.
11:29 mot 11:38, notera gärna det. 
Å andra sidan fixade Tina Mur de Huy. Respekt för det.

Vid den gemensamma slutdestinationen lär det ha varit runt 5000 personer. Varmt var det dessutom, ca 35 grader.



Så var det ju det här med mitt projekt Fontän-15-Paris. Hade bestämt att när jag gick i mål skulle jag bada i en fontän. JAG GJORDE DET! Dessvärre fanns inget vatten, men vad gör det en sån här dag.


Jepp, där satt den, som man säger

När vi firat klart cyklade vårt team till Eiffeltornet för att kunna ta den klassiska bilden.


På kvällen blev det avslutningsmiddag och massor av kramar och hejdå. Nu är det över och alla mer eller mindre sprids för vinden. Projektet är dock inte slut, det slutar vid checköverlämningen till Barncancerfonden i september.

Nu är det så att säga dagen efter när jag skriver det här, dvs lördag. När jag vaknade kollade jag Facebook, man ska ju göra sånt om man vill vara modern och hipp. 

Då såg jag att jag hade fått närmare 900 likes på Eiffeltornsbilden, fördelat på två FB.grupper. Helt galet. Tack alla som skrivit kommentarer. Det är många som läst min blogg under året och framförallt den senaste veckan. 

När jag läste alla kommentarer var det som om polletten föll ner. Jag och mina Rynkebykompisar har gjort en överjordisk insats. Dels genom att samla in rekordmycket pengar till Barncancerfonden, men också rent fysiskt genomfört en synnerligen påfrestande cykling.  

Vi har på 8 dagar cyklat 131 mil med över 10000 höjdmeter. Det snyter man minsann inte ur näsan hur som helst.

Hoppas mina rapporter inspirerat många att verkligen ta chansen att få vara med i ett av de 40-tal team som kommer att finnas nästa år. Ta chansen, det är en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Så sa många Rynkebyare till mig när jag sökte. Jag kan bara säga en sak, de hade rätt.

Här kan du ansöka om att får vara med i något av teamen 2016.

I morgon flyger jag hem, våra cyklar är redan på väg hem i lastbil. Väl hemma ska jag samla alla mina tankar kring det här och försöka få ihop en summering av vad jag faktiskt har gjort. 

Enligt mig själv med facit i hand, en överjävligt stor prestation. Lätt att glömma men i mars förra året cyklade jag mitt första distanspass, 11 mil t/r Ösmo med Fredrikshof.

Efter den turen var jag helt slut, blev frånåkt och som grädde på moset toktrött. Nu har jag cyklat till Paris. Svårt att begripa faktiskt.

Idag blev det lite turistande i Paris och vi var några stycken som avslutade kvällen på detta kända ställe.

Thats all for today folks. Inom kort kommer här sannolikt en sammanfattning av mina intryck av mitt deltagande i Team Rynkeby likväl en sammanfattning av själva cykeldelen av projektet.

G´natt.