Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, oktober 20, 2015

Terribel Tuesdays

Idag är det tisdag. Tisdagar är jobbiga dagar. De börjar numera med ett gympass i Sporthallen tillsammans med dotter/medarbetare Sofia.



På tisdagspassen är det benstyrka som gäller. Benpress, lårcurl, squats, utfallsgång och lite andra äckligt besvärliga saker. Jobbigt värre.

Mellan varven får även magen/bålen sig några duvningar med plankan. Jobbigt värre. Ibland när jag orkar och har lust lägger jag till en omgång atomic push ups i TRX-en. DET är jobbiga grejer, så därför har jag inte lust till det så ofta.

Här kan du se en film hur det ska se ut. Det är INTE jag i filmen. Rätt likt förstås, men det är inte jag.

Skulle kanske räcka där, men icke. På tisdagar ska vi häva arm varje hel timme, fast på kontoret. Eller där man råkar befinna sig när klockan ringer in en ny timme. Jobbigt värre.

Eftersom jag nu officiellt erkänner att jag är helt igenom usel på armisar så erkänner jag att jag idag gjorde 14 armhäv vid 6 olika tillfällen under dagen, de första klockan 10 och de sista kl 15. Det blev alltså 84 armhävningar idag. Varje tisdag lägger jag på ett häv.


Som vanligt låtsas Reka inte fatta att även hon ska göra tasshäv.

Nu borde ju träningsdagen egentligen ta slut. Inte idag. Efter jobbet är det en kortare löprunda som gäller. Måste följa en uppgjord plan som syftar till att jag framåt vårkanten ska kunna klara milen på under 1 timme. 

Just nu verkar det omöjligt, men eftersom jag under de senaste åren lyckats genomföra flera saker som kändes omöjliga från början så ska väl även det här gå. Hoppas jag.