Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, november 27, 2015

Lekte pilot och fick konditionsträning på köpet

Idag bytte jag ut styrkepasset på lunchen mot intervaller på löpbandet. Känns viktigare att få in löpträning. Styrketräning har jag två andra pass för, så det här blir bra att köra intervaller på löpbandet istället.

S.k riktig löpning kör jag utomhus. Det känns bättre.

Väldigt många knappar på de moderna löpbanden


På mitt gym har vi lite enklare maskiner

Måste erkänna. Jag känner mig nervös. I morgon blir det tyvärr ingen cykling vilket känns extremt trist. Är ju anmäld till en simtävling. Eller utmaning, kallar dom det. Syftet är väl inte att tävla, syftet är att få en tid som man i framtiden kan mäta sin utveckling mot. 

Men du vet hur det är, om alla startar samtidigt vill man ju inte komma sist. Men jag är ödmjuk, jag räknar stenhårt med att komma sist i nybörjarklassen 25 m frisim. Allt annat ser jag som en stor framgång.

I nästa gren, 50 m frisim, är jag lika ödmjuk. Jag ser det som en stor framgång om jag inte drunknar.

Sen nästan det värsta. Min dotter tillika medarbetare Sofia har dessutom, i hemlighet visar det sig, anmält mig till lagkappen också. Herrejesus säger jag.

Jag blev så nervös när jag tänkte på allt detta så jag passade på att ångestshoppa lite på självaste Black Friday. Det blev ett par vintercykelskor. Femtonhundra bagis. Som hittat. Tvåtusensexhundra stog det som normalpris.



Så i afton blir det extra laddning, bara yttepyttelite vin till middagen, en starkt limiterad mängd fredagsgodis och inte alltför sent i säng. Då kommer jag i morgon att vakna pigg, glad, simsugen och laddad upp över öronen. Ska trots allt bli lite kul, på äldre dar har jag börjat älska knepiga fysiska utmaningar.

Säger som vanligt inför sådana här evenemang: May The Force Be With Me.

Om du möjligen tycker jag ger mig på knepiga saker, kolla in dotter/medarbetare Sofias blogg, där kan man kolla in utmaningar som heter duga. Du hittar hennes blogg HÄR.

Om du vill läsa hennes version av simtävlingen kan du kolla HÄR.