Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, december 22, 2015

Öppet brev till Tomten

Hej härliga Tomten. Dags för mitt årliga brev till dig kompis. Kanske lite väl tätt inpå julafton, men du vet, har haft mycket att stå i. Tränat som tusan t.ex. Måste ju hänga med de där unga människorna i 30-40-50 årsåldern, och då får man kämpa lite extra, vi som har blivit vuxna.

Vet inte riktigt var jag ska börja, men vi kan ju börja med det viktigaste, min hälsa.

Okey okey okey, jag vet ju att du inte har något att göra med den, men jag vet ju att du är bästa kompis med Gud, hen som bestämmer allt, det som jag kallar ödet. Andra kallar det religion eller så.

Hoppas du ursäktar, men jag har lite svårt att tro på det där med religion, Gud, Buddha, Allah och alla de där namnen som egentligen menar samma sak. Alltså det jag kallar ödet.

Men hursomhelst, du kan väl hälsa din polare Gud att jag ändå är tacksam att året har varit jäkligt bra trots allt. Har mått finfint i stort sett hela året, om man räknar bort den där ambulanstransporten till sjukhuset på årets andra dag och det där läskiga som hände mig i Rom. Det var ingen rolig historia, men det gick ju fint ändå till slut.

Över till dig då. Nämen jag tror faktiskt inte att jag önskar något från dig i år. Har allt jag behöver, och det jag behövt men inte haft har jag köpt själv.

Vi kan väl göra så att jag har lite presenter innestående till 2017 istället. Då skulle jag kanske behöva en ny vass cykel eller så när jag cyklat färdigt till Paris. Om jag nu inte tycker det är så himla kul att jag vill göra det även 2017. Vi får se. Vi kan väl höras om det lite längre fram.

Till min familj önskar jag bara att de fortsätter att må bra. Du behöver inte köpa en ny telefon till Sofia, hon tappade sin i simbassängen i morse. Man kan säga att telefonen drunknade. Vi fick helt enkelt köpa en ny. Dessvärre var den även en företagstelefon så i slutänden är det ändå jag som aktieägare som får stå för den fiolen. Om man säger så.

Äh, du kan väl vara hygglig och lägga till den summan på mina grejer 2017 istället. Det är okey för mig.

Men du, för jösse namn, glöm inte bort att ge mina barnbarn Albin och Valter massa kul saker.

Till mina kompisar i Team Rynkeby önskar jag att alla får må bra och kan träna ordentligt inför vår stora cykling till Paris i sommar. Några presenter behöver du inte fixa till dom, dom har egna tomtar.

Sen har vi ju alla i Fredrikshof cykelklubb. De önskar jag all välgång och framgång på alla sätt och vis. Både att arrangera tävlingar som i individuella tävlingar.

Hemma har vi fixat jättefint tills du kommer. Kolla den här granen. Verkligen en Top Of The Line-gran. En Kungsgran. 600 spänn. Rena rånet.



Men du, glömde en grej. Jag vill ha i julklapp att jag kan crawla ordentligt. Det går hyfsat, men nu står jag still i utvecklingen igen. Jag vill liksom vidare. Fort. Mitt tålamod är begränsat.

Du kan kolla på den här filmen, så ser du vad som behöver förbättras. Jag vet det redan, men vi kan väl kolla om du tycker samma sak.




Sen vet jag en grej som inte många vet, och det är att du är rätt djupt involverad i TV:s adventskalender. Jag tycker du tog ett helt rätt beslut att göra årets kalender så här. Den är kanon och jag har inte missat ett enda avsnitt. Bry dig inte om vad en del föräldrar tycker, barnen tycker den är supercool.

Ja, det var väl allt just nu, Tomten. Som vanligt vet du väl att du ringer StockholmsBuss när du behöver bussen till er efterlängtade SPA-semester efter jul. Som vanligt får du ett kanonpris.

Harebradårå, hälsa alla Nissar och Tomtemor

Med utmärkt högaktning

Göran Demnert

PS. Möjligen kommer några att tjuvläsa det här brevet, och till dom önskar jag bara en riktigt härlig jul med mycket kärlek och omtanke om varandra.