Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, februari 09, 2016

Några läckra dansmoves kan ju förgylla träningen ibland


Jag vill inte på något sätt framhärda att jag dansar sexigt. Inte på något vis. Vill väl heller egentligen inte påstå att  det är särskilt läckert. Men idag på morgonträningen med Sofia fick jag plötsligt lite feeling. Då kan det bli så här.



För övrigt var det ett, ur träningssynpunkt sett, uselt pass. Kan inte använda min vänsterarm för att lyfta grejer, så det fick bli lite fokus på benstyrka. Med betoning på lite. Så jag skulle nog vilja rubricera passet som rörlighetsträning och inte styrketräning.

Om du vill veta, och det vill du ju, så har nu min läkare konstaterat att min arm är hel och frisk. Men problemet, som han också konstaterat, är att jag har ont, så någonting skumt är det.

Vi provar nu att "sätta ut" ett av de fem piller jag äter varje dag. "Sätta ut" betyder på läkarspråk att man helt enkelt låter blir att ta pillret.

Igår var det simträning också. Inte nöjd. Min utvecklingskurva i crawl går nedåt istället för uppåt känns det som. Det är mentalt jobbigt att ha den känslan.

Tydligen hade jag med mig den känslan in i duschen efteråt. Där träffade jag en kompis till min dotter tillika medarbetare numera även tillika simfröken. I morse skrev han det här till Sofia efter att han sett ovanstående lilla film.

Du förstår nog hur jobbigt jag har det ibland.




Efter en så upplevelse förstår ju var och en att man inte kan lira tennis på toppnivå. Fick bara oavgjort i dubbeltennismatchen som jag lirade direkt efter simträningen. Min sämsta match hittill under vårsäsongen.

Nu finns bara en väg, och det är uppåt. Både i simning och tennis. Och cyklingen såklart, fasen vad jag längtar till fullblodsracersäsongen.