Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, februari 25, 2016

Vilovecka? Tjenare.

Jag fuskar lite med viloveckan, det gör jag. Men bara lite.

Igår var det en tung dag, vilket jag skrev om i förra inläggt. Rejält tung. Så jag tänkte att jag får köra några träningspass för att liksom blåsa bort de tunga grejerna ur tankeverksamheten.

Så jag tog långlunch och åkte till Vilundabadet och simmade. Senaste passet gick ju inte så bra, så jag tänkte att extra träning borde göra susen.

Hade, på inrådan från båda mina simfröknar Sofia och Hasse, införskaffat simfenor och en ny dolme.


Å jäddrar i min lilla låda vad det gick undan med simfenorna på fossingarna. Jag orsakade så våldsamma svallvågor så barn och gamla bara flög ur bassängen.

Men nej, så var det ju inte. Men skillnad, det var det. Med fladderfötter gick det fortare och jag fick ett bättre flytläge och därmed lättare att hitta andningen. Och vips hade jag simmat 10 st 25:or. Inte i ett svep, vila mellan varje.

Sen tog jag av mig dom och simmade några längder med dolmen. Blev omedelbart svårare men ändå hyfsat. Sen körde jag några längder utan några hjälpmedel alls och då blev det svårt igen. Men det funkade ändå okey, inte bra, men okey.

På kvällen blev det spinning med Rynkebygänget. Vi fortsätter med Giro 4-grejen och igår var det maxpuls som gällde, alltså få upp pulsen till typ 90 % av max och så ligga där under de långa 3 och 4-minutersintervallerna vi körde flera omgångar. Jobbigt jobbigt, men märkligt nog rätt kul.


Passet är på 90 minuter men efter 60 minuter var jag tvungen att avbryta för att blixtsnabbt åka till Sollentuna och byta sport, nämligen lira en match i gubbdubbelligan.

Första gången jag spelade tennis i cykelbrallor. Gick strålande, vann hyfsat enkelt.

Nu är ställningen följande i en intern uppgörelse:
Team Rynkeby Sthlm årgång 13/14 vs Team Rynkeby Sthlm årgång 15/16: 0-2.

Viktigt att vara färgmatchad i alla lägen.
Även skorna, som bara syns lite på bilden har 
röda najsiga ränder, som gör hela ekipaget väldigt stiligt.

Mer än så hann jag inte på min vilodag från träning. Det räckte fint.