Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, mars 15, 2016

Dags att kalla in förstärkningstrupperna

Dags för en statusuppdatering så du vet var du har mig. Det har ju gått ett tag sedan senaste inlägget.

Simning
Ganska exakt har det nu gått ett år sedan jag inledde min simkarriär. Det har inte gått så bra.

HÄR kan du läsa om mitt första kurstillfälle för ett år sedan. Killen i blå tröja är Henke, simlärare.


Efter den kursen gick jag ytterligare några kurser med Henke som instruktör.

Plötsligt hade jag hamnat i gruppen Avancerade simmare. Det var ljug. Jag var och är inte en avancerad simmare. Jag kämpar fortfarande för att kunna crawla 25 meter utan drunkningsrisk och med korrekt teknik. Verkar omöjligt.

Så småningom blev mina nya simfröknar Sofia och Hasse. Den sistnämnde en gång landslagsmeriterad.

När jag nu simmar 25 meter med simfenor och det snabbaste jag kan prestera, så stannar klockan på 22 sekunder och med lungor som är millisekunder från att explodera i brist på syre.

Hasse simmade i sin glans dagar på 21 komma nånting sekunder. Skillnaden är att han då simmade FEMTIO meter. Läskigt onormalt snabbt.

Nåväl, tillbaka till mig. Eftersom kursen Avancerad kändes lite för svår bytte jag ner mig till Forsättningskurs istället. Kändes mycket bättre.

Nu kommer problemet. Jag kan fortfarande inte crawla riktigt bra. Får liksom inte till det. Känner mig som ett helt hopplöst fall.

Så nu j*** är det dags att kalla in förstärkningstruppen.

Förutom den vanliga kursen som jag fortsätter med, har jag nu engagerat just Henke som min personliga sim-PT. Kostar en slant, but wtf, nånting måste göras.

Vi har nu fastslagit att min målsättning är att simma 1900 meter på under 70 minuter den 18/9. Det är det som gäller. Strunt samma på vilket sätt, så nu är tanken att Henke ska hjälpa mig att klara det. I huvudsak med crawl, men även finslipa min bröstsimteknik.

Idag körde vi första passet. Han såg bekymrad ut. Han filmade och så gick vi igenom mina tekniska fel. Det var många. För att vara helt ärlig, i princip allt går att förbättra. Mycket. En jättekul timme som gick superfort, och när timmen var slut var jag ett myrsteg bättre i några saker.

Så från den här veckan blir det minst tre simpass i veckan, varav ett med nya sim-PT.

Cykling
Sen har jag också konstaterat att det kan vara jobbigt med spinning. Som om jag inte redan visste det. Så här körde jag på onsdagspasset förra veckan.


Nu kan man kanske tro att jag ställt in fel maxpuls i min klocka. Men det har jag inte. Mitt inställda värde är den högsta puls jag någonsin uppmätt, och då har jag ändå hojat runt både Vättern och Mälaren två gånger, cyklat i hysteriska backar till Paris och både hoppat och skuttat och sprungit så det står härliga till. Så min maxpuls är jag bombsäker på. Den uppnår jag inte särskilt ofta.

I helgen körde jag ett s.k. brickpass. Först cyklade jag runt Edsviken med hybriden. Vågade inte ta racern, för tänk om det var lite isigt i skuggiga partier. Det var det inte. Men strunt samma, det funkar att hoja även med Postcykeln.

Nytt hybridrekord runt Edsviken. Gav en härlig känsla i kroppen. Sen byte till löparskorna och min vanliga 5-kmrunda i omgivningen. Trot om du vill, men den rundan var en av mina snabbare. Inte snabbast, men inte långt ifrån. Gav mig också en härlig känsla i kroppen.

Med lite tur börjar vi uteträningen med Rynkeby nästa vecka om väderutvecklingen fortsätter så här. Rynkebycyklarna har då sannolikt levererats då. Fast jag får ingen ny, jag kör årets Parisrejs på förra årets hoj. Uppgraderad till Ultegra och med nya fina och lätta hjul.

Löpning
Tre pass i veckan. Ett halvdistans i medeltempo, ett intervallpass och till sist ett lungt långdistanspass minst 1 mil. Den milen ska öka med 1-2 km varje vecka.

Styrka
Här kör jag två pass i veckan. Tisdagmornar och söndagskvällar. Tyvärr har jag fortfarande ont i min vänsterarm, men det börjar ge med sig sakta men säkert. Försöker lägga in så mycket sim- o cykelmuskler som det bara går i den träningen. Plus rörlighetsträning. Funderar på att lägga in ett yogapass också, min rörlighet kan lättast jämföras med ett gammaldags kylskåp.

Tennis
Tror jag befinner mig i den s.k zonen. Spelar faktiskt jäddrans bra nu. Men serven kunde gärna få bli ett snäpp vassare. Ett ess på en hel match är lite för lite tycker jag. Måste få in mera tryck i det slaget.

Tabelläget ser bra ut efter ungefär halva serieomgången.
Om du vill kolla lite nogrannare, vilket rekommenderas,
så är det bara att klicka på bilden.

Livet
Livet i stort känns bra. Lite mycket att stå i nu bara. Mycket på jobbet och en hel del engagemang i Rynkeby krävs nu.

Har fått en ny kompis, Stella 4 månader. En liten krabat som syrran skaffat sig.

Att pussas är ju kul, men nja, 
vet inte riktigt om det här är lika mysigt