Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, mars 31, 2016

Kunde inte uttrycka saken bättre själv

Min dotter/medarbetare/sim-PT2/träningskompis har skrivit det här på sin blogg idag:

..... Det kommer alltid finnas människor, kompisar och främlingar, som är bättre än jag. Som är snabbare, snyggare, snällare, har längre ben eller vackrare sångröst, bättre teknik, högre lön, mindre mossa i gräsmattan och som kan stå emot chokladkakor med fyllning av nutella och dumlekola.

De kommer också finnas de som är sämre än jag. Jag kan inte tävla mot alla. Men jag kan anstränga mig för att vara bättre än mig själv. Det är konkret och tydligt. Jag kan kämpa för att utmana mig och kanske uppnå något jag inte klarat förut. Jag vet vilken enorm tillfredsställelse det kan ge......

Precis så känner jag också. Att tävla mot mig själv är bra nog. Jag är nämligen en svår motståndare till mig själv.

Idag sa min sim-PT Henke, vi körde ett pass idag, att jag och Sofia är väldigt lika. Han har nämligen tränat henne också. Vi är aldrig nöjda med vad vi presterar, även om vi gjort något jättebra.



Vi hittar alltid någon detalj som vi inte är nöjda med och som vi blir sura för att inte fixa.

Nästa lördag är det simtävling. Jag ska vara med. HÄR kan du hitta det jag skrev om den tävlingen jag deltog i för ett halvår sedan.

Idag bestämde Henke och jag att vi nästa vecka ska toppa mig inför tävlingen. Vi struntar i korrekt andningsteknik, vi satsar på en effektiv teknik och så andas jag bara lite hursom när jag behöver.

Målsättningen är att krossa både 25-metertiden och 50-metertiden som jag hade i november.

Visst är det häftigt att ha en egen tränare. Superkul. Och i morgon sparkar vi igång utesäsongen med Team Rynkeby Stockholm.