Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, april 08, 2016

Nu är jag toppad

Åh vad kul det var att simma igår. Då körde jag ännu ett simpass med min nya sim-PT Henke.


I går var han tuff. Överjävligt tuff. Uppvisade en klar slavdrivartendens. Kanske är jag skadad i hövve på något vis, men attan så kul det var. Vi körde absolut stenhårt i 60 minuter. Det var vad jag behövde eftersom jag missade onsdagskvällens hårdkörning med Rynkeby.

Vi började med att lägga upp taktiken inför lördagens simtävling i Tyresöbadet. Jo, jag ska tävla minsann.  Jag ställer upp på distanserna 25 resp 50 meter.  HÄR kan du läsa om tävlingen.

Taktiken blir att på 25:an blir det fullt ös. Om jag behöver andas så gör jag det max en gång efter ca 15 meter, sen fullt ös medvetslös ända in i kaklet. På hösttävlingen var min tid 31,20. Min målsättning är att spöa den tiden, kanske kan jag nå 26 sekunder om allt flyter på. (obs humor)

På 50:an håller inte den taktiken. Då ska jag köra en aning lugnare och andas på var fjärde simtag och bara på vänstersidan, som är min bästa "andningssida". Tiden på 50:an i höstas var 1,10 och målet på lördag är under minuten.

Nåväl, tillbaka till gårdagens pass. Efter några inledande teknikövningar på typ 10-15 meter så började vi köra 25:or. Har ju fått kämpa rätt hårt för att ens klara en 25:a på sista tiden. Men nu tvingade han mig att vända om efter bara ca 10-15 sekunders vila.

Och tamigfan, jag körde 12 st 25:or på raken med bara i snitt 10-15 sekunders vila mellan. Det kändes helt galet. Man f** så kul det var. I did it!

Efter dom vändorna fick jag vila någon minut eller två, sen sa han att nu kör du sista 25:an, men i din absoluta maxfart. Ös på så mycket som du orkar. Veva på och paddla med fötterna så mycket du kan.

Då klockade han in mig på 27,9. Helt okey, med tanke på att jag då egentligen var helt slut i kroppen efter en timmes stentuff simning. Det tar sig.


Men på lördag händer det mer kul saker. En konstauktion arrangerad av Team Rynkeby Stockholm. Kända och okända konstnärer har skänkt verk till oss och alla intäkter går till Barncancerfonden.


Så gör något kul på lördag eftermiddag när du cyklat färdigt och få en kul och givande eftermiddag. Kanske hittar du något fint verk som du bara måste ha hemma. HÄR kan du läsa mer om eventet.