Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


lördag, april 09, 2016

Två starter, två pers

Idag simtävling. Men innan det var dags att hoppa i poolen så hade vi i Team Rynkeby en konstauktion där alla intäkter gick till Barncancerfonden.

Innan auktionen var det visning av objekten samt försäljning
av våra vattenflaskor. Ser ut som en trött försäljare i bakgrunden


 Micke i vårt team visar upp ett av konstverken för publiken

Auktionen startade med att vår Kapten Jonas berättade om Team Rynkeby och Barncancerfonden. Därefter drog auktionen igång.

Vet du hur mycket vi fick in? Jo helt sanslösa 140000:- Etthundrafyrtiotusen svenska kronor. Varenda spänn direkt till Barncancerfonden. Allt vi i Team Rynkeby samlar in i år går direkt och oavkortat till forskningen om barnleukemi. Är inte det fantastiskt?

När auktionen precis hade börjat var jag tvungen att bege mig till Tyresö och simtävling.

Så här skrev jag häromdagen efter sista träningen inför tävlingen:

På hösttävlingen var min tid 31,20. Min målsättning är att spöa den tiden, kanske kan jag nå 26 sekunder om allt flyter på. (obs humor)

Tiden på 50:an i höstas var 1,10 och målet på lördag är under minuten.


På insimningen gick det tungt. Blev rätt orolig och nervös om jag ens skulle klara en 25:a.

Klart för start heat nummer 2. På bana 5, Göran Demnert.

Kolla mina medtävlare. Jag är med i matchen. Så här långt i alla fall.

Precis enligt plan, första andningen efter ca 15 meter, sen vet jag inte om jag behövde luft en eller två gånger till. Min tid blev 25,7. Och kan du fatta, jag kom inte sist. I hela resultatlistan på 25 meter hade jag hela fyra simmare med sämre tid bakom mig. Woop woop liksom.

På 50 meter blev det också ett nytt pers. Bra, men jag är ändå besviken. 1,08 blev tiden. Missade vändningen och med 5 meter kvar blev det en störning i andningen som gjort att jag tappade lite fart. Fan också. Annars kanske jag hade klarat målet under minuten.

Men oj så roligt det var. Allt superproffsigt ordnat med musik, speaker, elektronisk tidtagning och en fantastisk stämning. HÄR kan du läsa Sofias berättelse om simtävlingen.

Vi som var med

I morgon är det söndag, då vankas distanspass på cykel med Rynkebygänget. Vilken härlig helg.