Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, maj 18, 2016

Goran The Warrior

Vet inte om jag lyckats särskilt bra att överföra det här med cykling till min och hustruns framavlade barn.



Eller barn och barn, de är ju snart lika gamla som jag. Marcus är 42 år och Sofia 38. Fantastiska små guldklimpar.

Båda idrottar, Marcus satsar i princip enbart på tennis och bloggar inte om sitt liv, och Sofia vet du nog vid det här laget vad hon sysslar med. Bl.a att hon hatar cykling, men simmar och springer desto mer. Och dessutom bloggar om det.

Ett bra tips till dig som är jätteung. Skaffa kidsen tidigt, jag var 23 när Marcus kom till världen, man har skitkul med vuxna barn. Kan både sporta, semestra och prata med dom som vuxna innan man själv blivit vuxen. Rekommenderas. Nackdelen är att man inte får vara bäst särskilt länge i någon sport. Kanske snart inte ens i cykling.

Marcus har uppenbarligen hittat en cykel som han nu börjat använda. Men sittcykel, vad är det?




Idag hade de en intressant telefondialog i vår gemensamma familjechatt efter ovanstående premiärcykling:







Denna konversation inträffade när jag hade ett lunchsimpass med min sim-PT Henke. Han erkände att jag är ett svårt fall. Tror jag ska skriva en bok med titeln: Mannen som inte kunde lära sig simma crawl.

Helt jävla hopplöst att få till det. Helt hopplöst. Idag blev jag så fruktansvärt frustrerad så det till och med trillade några tårar innanför simglasögonen.

Men passet slutade i alla fall med en positiv känsla. Henke hittade en övning som funkade bra och som gav mig en skön behaglig känsla.

Eftersom jag inte är den som ger upp, you can call me Goran The Warrior, så har jag såklart anmält mig till ytterligare en kursomgång med start på tisdag. Då blir det två pass i veckan i utomhusbassäng. Uppvärmd, dessutom ska vi ha våtdräkt.

Det blir kul. Kanske. Och kanske till och med cykelteamet Team Demnert nu får ännu en medlem.