Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, augusti 04, 2016

Det går inget bra för mig nu

Jaaaaa, äntligen semester. Man blir ju så glad när det äntligen är dags.

Semester, yeahhhh, va kul!

Två härliga veckor i stugan i Trosa skärgård med början häromdagen, i tisdags, så fort som trafikledare Johnny kom till kontoret kl 10. Och dessutom en härlig cykling typ en 15-milare på onsdagen inte alltför långt från stugan tillsammans med Fredrikshofs Nacka/Värmdö-sektion. Superhärligt.

Johnny var nere i Berlin och tog över en buss från en av CykelTours cykelresor i Italien och kom hem på måndagen, därav semesterstart på tisdagen.

Hustrun och jag var förberedda. Väskorna packade, bara kylvarorna kvar att lägga i kylväskan. Cykeln rengjord och smord, våtdräkten snyggt och prydligt hoprullad. Personligen var jag redo för Trosa Training Camp, för min tanke var träning varje dag. Inte ligga på latsidan inte.



Klockan är 09:50 och jag ska börja packa bilen. Då ringer jourtelefonen.

-Tjena, de e Johnny. Kan nog inte komma, har fått feber inatt och dessutom spytt som en katt, stönade han fram.

Jaha, bara att meddela hustrun att semestern är skjuten på framtiden och knalla tillbaka till kontoret. Ett öde ställe.

 Sofia har dragit till Norge och ska tävla den helt vansinniga
swimruntävlingen Rockman.

Klicka på länken under bilden, då kommer du förstå att man måste vara lite halvcrazy för att ställa upp i den tävlingen. Respekt som fan till min dotter.


 Trafikledare Johnny sjuk


 Tommy har inte ens börjat än



Får trösta mig med lite kvällslektyr istället. Behöver tips hur jag ska toppa formen inför min i mina ögon halvcraziga utmaning HI i Pula.

Men det går bra med den träningen, tackar som frågar. Har simmat ow ett antal gånger nu, senast nästan 1500 meter igår. Bara bröstsim. Testade crawl men min träningskamarat svärson Jonas kom i kapp mig då, så bröstsim går både bättre och snabbare för mig.

Tyvärr kunde vi inte ta korrekt tid hur lång tid det tog att simma 1500 meter för vi fick stanna några gånger för Jonas fick kramp i vaderna lite då och då.

Men simningen känns bra trots allt. Går bättre och bättre så nu har jag rätt stora förhoppningar att kunna ta mig vidare till cykelavsnittet. Den delen är jag inte ett dugg orolig för.

Har förresten bestämt att jag hyr cykel i Pula istället för att ta med min egen. Verkar vara löjligt dyrt att ta med min egen på flyget, dessutom är risken överhängande att den inte kommer fram eftersom vi måste byta flygbolag vid mellanlandningen i Frankfurt.

Hade lite tur, de hade en kvar i rätt storlek. En Cube Peloton med en mix av Shimano 105 och Ultegra och med 11-32 bak och 50/34 fram. Låter helt okey för mig.

Ser ju sjukt snabb ut. Hoppas ryttaren kan hantera den bara

Egentligen inte orolig för löpdelen heller, även om jag redan nu vet att det bara kommer att vara tjockleken på mitt pannben den dagen, som kommer att avgöra om jag tar mig i mål eller inte. Herrejesus, jag har ju aldrig sprungit 22 km någon gång tidigare.

Men nån gång ska ju alltid vara den första. Sade han förhoppningsfullt.

Mest orolig är jag för värmen. Blir det för varmt kanske det är den som knäcker mig. Nä, skoja bara, inget ska få knäcka mig den dagen. Inget.