Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, januari 09, 2017

Jag är tjock, fet och ful. Och kränkt.

Hej. Länge sen vi hördes. Jag har inte gått under jorden, har bara saknat inspiration för att skriva. Eller rättare sagt, jag har plitat lite på årets kommande kioskvältare, Mr Egos memoarer 2016.

Kommer inom kort på just den här bloggen.



Helgerna har inte farit fram vänligt mot mig. Rent trevlighets- och mysighetsmässigt har det varit hur bra som helst. Lite för bra kanske. Känner mig uppblåst. Tjock. Ful. Otymplig.

Min kära hustru var tvungen, med mitt godkännande, att gömma godiset jag fick i present före jul. Hon har bara nu på slutet portionerat ut det i små mängder lämpliga dagar, typ lördagskvällar.

Får ångest när jag ser de där lite yngre skitsnygga gubbarna i Dressmanreklamen. Smala och vältränade med perfekt designade kroppar och med kläder om sitter som formgjutna. Sexpack på magar och perfekta leendet.

Min mage har växt under helgerna. Siffrorna på vågen smäller tresiffrigt rätt in i mina skrämda ögon.

Tror jag börjar förstå varför det är så vanligt att tjejer/kvinnor blir störda av all reklam med perfekt skulpterade tjejer i all reklam.

Nu tror du kanske att jag inte tränat utan bara latat mig? Icke. Sedan dagen före julafton har jag genomfört 15 träningspass. Inte ens det är jag nöjd med. Av de 15 passen är det bara ett enda löppass. Några styrkepass och några simpass har det blivit, men de allra flesta passen är på trainern.

Skandal är rätt ord. Dålig diciplin några andra. Med tanke på att jag ska försöka mig på en halv ironman i slutet av augusti borde jag fokusera på det som jag är sämst på, simning och löpning. Men cykling är roligast. Och enklast att träna, så då har väl den lata Mr Ego tagit överhanden.

Så från den här veckan gäller nya regler. Det måste bli mer simning och löpning och mindre cykling. Punkt. Känner mig trots allt en smula nöjd med cykelträningen. minsann tror jag mitt FTP-värde watt/kg höjds några snäpp. Inte mycket, men ändå åt rätt håll. Kul när träning ger mätbar effekt, vilket sporrar ännu mer.

Till råga på allt elände känner jag mig även kränkt. Jag är inte vuxen längre. Jag har reducerats till "rabatterad".

I veckan har SL tagit bort benämningen "reducerat pris" och gjort om hela prissättningsbenämningen på färdbiljetter.

Nu kan man välja på "vuxen" eller "rabatterat". Hur tänkte SL här? Som pensionär är man alltså inte vuxen?

Det var bättre förr. Igår var t.ex mycket bättre än idag. Men skam den som ger sig. Jag satsar på att morgondagen kommer att bli bättre än idag.